Новини
Начало » Български стартъпи и учени ще обсъдят възможностите за партньорство с германския институт Фраунхофер » 2017 » Юли » Български стартъпи и учени ще обсъдят възможностите за партньорство с германския институт Фраунхофер
Български стартъпи и учени ще обсъдят възможностите за партньорство с германския институт Фраунхофер
images logoEMAIL

Възможностите за бизнес и научно партньорство между представители на българското предприемачество и академичната общност, и германския институт Фраунхофер ще бъдат обсъдени по време на двудневен форум, който ще се състои на 24 и 25 юли 2017 г. в София Тех Парк, сграда Инкубатор, Стартъп Хамбар на Джуниър Ачийвмънт. Събитието е по инициатива на Министерство на икономиката и СТИВ Берлин, София Тех Парк и германския институт „Фраунхофер“.

На 24 юли 2017 г. от 9.30 часа представителите на германския институт ще се срещнат със български стартиращи компании и ще представят пред тях възможностите за сътрудничество в областта на комерсиализацията на стоки и услуги на пазара в Германия. Повече за събитието и форми за безплатна регистрация (в това число и one on one) можете да намерите на - http://bit.ly/2v9j7ws

На 25 юли 2017 г. от 9.30 часа ще се проведе среща на представителите на германския институт с изявени български учени, инвеститори и зрели компании. Поканени да открият форума са министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на образованието и науката Красимир Вълчев. От страна на Фраунхофер ще присъства Dr. Steffen Preissler, ръководител на отдела за научен и технологичен трансфер, както и на отдела за устойчиво управление и икономика на инфраструктурата. Тема на форума ще са възможностите за партньорство и реализиране на съвместни проекти между германския институт и българските научни, обществени и бизнес институции и организации.

Ръководствата на София Тех Парк и на Сдружението за научноизследователска дейност, което управлява Лабораторния комплекс на научно-технологичния парк, и представителите на „Фраунхофер“ ще имат работна среща, в рамките на която ще бъдат обсъдени конкретни инициативи за сътрудничество и обмяна на опит в дългосрочен план.

Fraunhofer е най-голямата общност в Европа за наука. Състои се от 69 института в цяла Германия, които са фокусирали своята дейност в различни области на приложната наука. В организацията работят над 24 500 учени и инженери. Фраунхофер партнира с бизнес мрежа, която включва повече от 60 000 компании, опериращи на пазара в Германия. Организацията има свои центрове и в други страни в Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия.