Новини
Начало » Връчиха награди за успешен малък бизнес в София Тех Парк » 2017 » Юни » Връчиха награди за успешен малък бизнес в София Тех Парк
Връчиха награди за успешен малък бизнес в София Тех Парк

Наградите в националния конкурс за успешен малък бизнес „Големите малки“ бяха раздадени на церемония в иновационния форум „Джон Атанасов“ на София Тех Парк. Инициативата за конкурса, който се провежда за четвърта поредна година, е на в. „24 часа“, а научно-технологичния парк е партньор на бизнес състезанието.

„Радвам се, че София Тех Парк за поредна година е домакин на „Големите малки“, още повече, че тази година в надпреварата се включиха и иновативни компании, които работят и развиват своите идеи в нашия бизнес Инкубатор“, заяви в приветствието си към гости и участници в инициативата изпълнителният директор на София Тех Парк Асен Ненчев. Той пожела успех на всичките 96 компании, които се включиха в конкурса и посочи, че до един те са победители, защото да създадеш и развиваш успешен, дори и малък бизнес, е голям успех.

IMG_5395 - Copy

IMG_5399 - Copy

Ненчев представи пред участниците модерната инфраструктура на парка – бизнес Инкубатора, Лабораторния комплекс и други компоненти и посочи, че те са на разположение на бизнеса, за да разработва и развива свои иновативни идеи за стои или услуги. „Тук е мястото, където се създава синегрия между науката, предприемачеството и образованието, добре дошли сте да се възползвате от тeзи условия и да станете част от нашата екосистема“, посочи Ненчев. Той връчи една от десетте големи награди в конкурса на компанията ДИГИТАЛ НЕТЛОРК ООД и пожела на всички предприемачи още много успехи.  ДИГИТАЛ НЕТЛОРК ООД се занимава с управление на станалите популярни "пъзел стаи" и е създател на единствения в света софтуер за управление на “пъзел стаи” от разстояние. Техният продукт вече е получил признание и на световния пазар.

На събитието присъстваха и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, изпълнителният директор на ИАНМСП Мариета Захариева, представители на бизнес организации, компании и медии.

IMG_5409 - Copy

„Малките и средни предприятия са гръбнакът на българската икономика“, заяви министър Караниколов, който връчи награда на стартъпа „ЧЕК ПОЙНТ КАРДИО“ ООД, който работи в областта на телемедицината и е създал първата в света интегрирана цялостна система за наблюдение на пациенти в реално време. Технологията е няколко пъти по-точна от съществуващата и обещава да намали 3 пъти здравния бюджет в кардиологията. Министър Караниколов изтъкна, че  Министерство на икономиката подкрепя всички инициативи свързани с развитието на малкия и средния бизнес. „За нас успешните български предприемачи са доказателството, че в България може да се прави бизнес”, завърши той.

„Обичаме да се оплакваме какво ни липсва – пари, късмет. Най-страшното обаче е друго- една фирма, икономика, една държава, нямат бъдеще, ако нямат вяра в себе си“, заяви вицепремиерът Томислав Дончев. Той връчи награда на компанията “Смол фут“, която нашумя в медиите с иновативен продукт, който е първият по рода си в света - надуваеми снегоходки за придвижване в планината. Те са тествани от английската армия, а продуктът има множество български и международни награди. Дончев заяви, че конкурсът „Големите малки“ засилва вярата и самочувствието на бизнеса, че може, че има добри фирми и иновативни продукти. „Най-голям е този, който успява да намери голяма идея, успее да я пусне на пазара и да спечели доверието на клиента“, заяви вицепремиерът.

Представителите на бизнеса имаха възможност да рагледат научно-технологичния парк и да се запознаят с възможностите, които предоставя на стартиращитя и зрелите компании, както и за научни разработки в модерно оборудваните звена на Лабораторния комплекс.

IMG_5381 - Copy

IMG_5388

IMG_5377 - Copy