Новини
Начало » Затруднения в движението около София Тех Парк заради ремонти » 2017 » Юни » Затруднения в движението около София Тех Парк заради ремонти
Затруднения в движението около София Тех Парк заради ремонти
logoEMAIL

Ръководството на София Тех Парк информира своите партньори, посетители, гости и участници в събития, че заради извършване на ремонтни дейности от страна на Столичната община, в периода 5 юни 2017 г. до 15 юни 2017 г., достъпът до научно-технологичния парк ще бъде затруднен, а трафикът в района ще бъде силно натоварен.

Според одобрената схема и график за временна организация на движението в посочения период се забранява влизането на пътни превозни средства по дясната част от източнотo пътно платно на бул. „Асен Йорданов”, между кръговото кръстовище на Площад на Авиацията и бул. „Шипченски проход”, като се осигурява в лявата част от пътното платно лента от 4.50 м за движение на превозни средства в същия участък от булеварда.

За същото време от 5 юни 2017  г. до 24.00 часа на 15 юни 2017 г.  се изместват спирки с код 1260 „ПЛОЩАД НА АВИАЦИЯТА“ и с код 2615 „СПОРТНА ЗАЛА АРЕНА АРМЕЕЦ“ в посока ж.к. „Дружба“, като се позиционират в активната лента за движение, успоредно на съществуващото им местоположение,  съобщиха от Столичната община.

По време на строителните дейности ще бъде изградена велоалея и ще бъде ремонтиран тротоар в посочения участък от бул. „Асен Йорданов“.

Достъпът до София Тех Парк с автомобили ще се осъществява както досега през локалното платно на бул. „Асен Йорданов“ и рампата към научно-технологичния парк. Излизането с моторни превозни средства от парка ще се осъществява по рампата към булеварда и оттам по осигуреното движение в една лента към бул. „Шипченски проход“.