Новини
Начало » Идея за 1 милион долара » 2014 » Декември » Идея за 1 милион долара
Идея за 1 милион долара

CHIVAS REGAL “THE VENTURE” WIN THE RIGHT WAY

$1.000.000 за най-добрия бизнес-предприемач в България и 13 други страни по света

Бизнес план, креативна идея, предприемачески нюх, социална стратегия, амбиция и щедрост. Това са качествата, в които вярва Chivas, стартирайки най-новия и глобален проект „The Venture – Win the right way”. Легендарният уиски бранд, поставя началото на мащабна инициатива, в търсене на най-достойните социални предприемачи от 14 страни – Чили, Китай, Колумбия, Мексико, Бразилия, Япония, Южна Африка, Тайланд, Украйна, Уругвай, САЩ, Великобритания, Gulf /страните от Персийския залив/ и България. Страната ни бе избрана от общо 160 пазари в света и получи изключителния шанс да излъчи свой победител, който да участва в Глобалния финал с награден фонд $ 1.000.000 – сума, която ще бъде разпределена и ще финансира най-добрите бизнес-проекти на кандидатите.

Untitled

Chivas Regal ще подкрепи онези, които се целят в успеха и вярват, че бизнесът и щедростта работят заедно, за един по-добър живот. 14-те финалисти от страните-участнички в проекта „The Venture – Win the right way”, ще бъдат поканени на едноседмичен майсторски клас в Силициевата долина в Калифорния – дом за някои от най-преуспелите световни предприемачи. Там те ще имат шанса да се срещнат и дискутират проектите си с водещи лидер на компании от технологичния бранш, а техни ментори ще бъдат професионални експерти.

Българските кандидати могат да се регистрират за участие на официалния сайт на кампанията- www.theventure.com, от настоящия момент до 9 януари 2015г. Кандидатства се по формуляр, който е предоставен на самия сайт и с 2-минутно видео и презентация, представящи конкретната бизнес идея.

23-ти януари 2015г. е датата, на която жури от успели български предприемачи ще обяви полуфиналистите в надпреварата, а на 12-ти февруари 2015г., официално ще бъде обявен и големият победител, който ще представи страната ни в Силициевата долина.

Единственото ограничение за кандидатите е да имат навършени 25 години. В тази креативна надпревара на идеи и бизнес-проекти, са поканени и дамите, и господата.

Официалният сайт www.theventure.com и Facebook страницата на Chivas Regal Bulgaria са на разположение на всички, които искат да слеят новините, кандидатите и да се запознаят с вдъхновяващите истории на някои от най-успешните бизнес-предприемачи в света.

Холивудските звезди Оскар Исак /„Истинският Люин Дейвис“/ и Чиуетел Еджиофор /“12 години в робство“/ дадоха старта на глобалната инициатива със серия кратки документални филми, провокиращи със силното послание „Win the right way”. Те влязоха в ролята на разказвачи – вдъхновители , за да представя историите на социалните предприемачи от цял свят и да призоват останалите са приемат предизвикателството на CHIVAS REGAL “THE VENTURE”.

Цялата серия от кратки филми може да видите на официалния YouTube канал на платформата – http://bit.ly/1uFf3eA.

“Бюро за 1 милион долара”

Това е новото място за обсъждане на бизнес идеите в betahaus. Бюрото ще е част от подготовката на желаещите да участват в глобалния конкурс за социални предприемачи, като им осигури свободно и вдъхновяващо пространство за обмисляне и обсъждане на идеята им, както и възможността за споделяне, работа в екип и менторство.

Image_4480639_126

До 9-ти януари всеки, който се е регистрирал на www.chivasdesk.bg, ще може да запази час на Бюрото, където заедно с екип си и други участници да работят заедно по представянето на проекта си пред локалното жури на The Venture.