Новини
Начало » Киберсигурността ще е акцент на Global Tech Summit в София Тех Парк » 2017 » Октомври » Киберсигурността ще е акцент на Global Tech Summit в София Тех Парк
Киберсигурността ще е акцент на Global Tech Summit в София Тех Парк

Киберсигурността ще е основен акцент на предстоящото издание на един от най-мащабните технологични форуми в региона - Global Tech Summit (https://globalsummit.tech/), който ще се проведе с подкрепата и домакинството на София Тех Парк. Събитието ще събере, в периода  17 - 19 октомври 2017 г. в иновационния форум „Джон Атанасов“, утвърдени конференции за софтуерни разработчици и ИТ професионалисти – Java2Days, CodeMonsters, Technology4Business, както и инициативи, насочени към бъдещите ИТ експерти: Free Tech Training и Tech4Kids.

tech mit

Киберсигурността и превенцията срещу хакерството е една от основните фокус области, над които работят и учени от Лабораторния комплекс на научно-технологичния парк. Екипът на София Тех Парк подкрепя всички инициативи, които са насочени към подобряване на бизнес средата и развитието на иновациите във всички технологични области.

Основни теми на форума Global Tech Summit ще са съвременните и актуални тенденции в кибер заплахите, както и възможната превенция срещу тях.

Участниците в конференциите ще имат възможност да се срещнат със световно известни имена в бранша. Предвидени са и специални сесии, насочени към стила, здравословния начин на живот, спорта и хобитата, които вълнуват технологичните експерти.

Java2Days конференцията е утвърдена в областта на Java технологиите и събира всяка година над 1500 участници. Първото издание на Java2Days бе през 2009 г.

CodeMonsters е форум за софтуерни разработчици, на който ще бъдат представени утвърдени и нови технологии за разработка без ограничения.

Technology4Business събира ръководители от бизнеса и държавния сектор. Събитието представя нова визия за приложението на технологиите и как те са фактор за внедряване на иновации, подобряване ефективността на бизнеса, устойчивостта и търговските успехи. Фокусът на Technology4Business през 2017 г. е “Дигитализация”, а мотото - “4.0 D_Megatrend Edition”.

BusinessBooster има за цел да представи успешни бизнес практики за по-ефективни и печеливши компании.

Free Tech Training е инициатива, която осигурява безплатен достъп на български студенти до лекции, свързани с разработката на софтуер. Инициативата се провежда за 6-та поредна година и досега е привлякла над 2500 млади експерти.

Tech4Kids ще даде възможност на деца от 9 до 14 години да направят своите стъпки в програмирането и роботиката с напътствието на водещи експерти от ИТ индустрията в страната и чужбина. В миналогодишното издание на Tech4Kids участваха над 450 деца.

Още за програмата на събитието - https://globalsummit.tech/