Новини
Начало » Кръгла маса „Отлични постижения в научните изследвания в отговор на общите и глобални обществени предизвикателства“ ще се проведе в София Тех Парк » 2017 » Юни » Кръгла маса „Отлични постижения в научните изследвания в отговор на общите и глобални обществени предизвикателства“ ще се проведе в София Тех Парк
Кръгла маса „Отлични постижения в научните изследвания в отговор на общите и глобални обществени предизвикателства“ ще се проведе в София Тех Парк

Кръгла маса „Отлични постижения (excellence) в научните изследвания в отговор на общите и глобални обществени предизвикателства“ ще се състои от 15.00 часа на 26 юни 2017 г. в Лабораторния комплекс на София Тех Парк. Събитието е организирано от Министерството на образованието и науката и на него ще присъстват представители на Европейската комисия, водена от генералния директор на Генерална дирекция „Научни изследвания и иновации“ Робърт-Ян Смитс, представители на българската академична общност, на образователни и научни институции, както и на бизнеса.

IMG_9700 - Copy

По време на събитието ще бъдат представени новите тенденции за развитие на научните изследвания и ролята на научните организации и университетите в България за генерирането на растеж и знания в съвременната икономика. Делегацията на Европейската комисия ще има възможност да се запознае с български предприемачи и учени, които успешно работят по проекти, подкрепени от Европейската рамкова програма за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020“.

Кръглата маса е част от програмата на официалното посещение на представителите на Европейската комисия в България, чиято цел е да бъдат представени българските приоритети в областта на научните изследвания, иновациите и готовността ни за отстояването и консултирането им с ЕК по време на българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г.