Новини
Начало » Наближава крайният срок за регистрация за „Наградите на БАИТ” за 2016 г. » 2016 » Декември » Наближава крайният срок за регистрация за „Наградите на БАИТ” за 2016 г.
Наближава крайният срок за регистрация за „Наградите на БАИТ” за 2016 г.

bait

Наближава крайният срок за регистрация на желаещите да се включат в „Наградите на БАИТ“ за 2016 г. Партньор на инициативата и тази година е „София Тех Парк“ АД.

До този момент са подадени 12 кандидатури за участие в надпреварата за 8 категории на конкурса – „Образователна награда“, „Младежка награда“, „Журналистически принос“, „Държавна администрация“, „Корпоративна и социална отговорност“, „StartUp компания“, „Мобилни решения“ и „Развлекателен софтуер“.

БАИТ ще връчи наградите си за шеста поредна година на личности, институции и компании, които са допринесли за развитието на информационните и комуникационните технологии. Регистрацията за участие в конкурса е безплатна. Желаещите могат да подадат своите документи до 16 януари 2017 г., включително на http://bait-awards.bg/pages/Registration/. В състезанието могат да се включат всички компании от ИКТ сектора, регистрирани съгласно българското законодателство. Те могат да се съревновават в 12 различни категории. Традиционно победителите ще получат плакети и грамоти, както и парични награди под формата на ваучери, срещу чиято стойност ще имат възможност да закупят стоки или услуги от компании, членове на БАИТ.

С цел да бъде отчетено бързото развитие на ИКТ индустрията тази година организационния комитет е въвел промени в категориите и регламента на конкурса. Обособени са две нови категории – „Значителен корпоративен ИКТ проект” и Internet of Things (Интернет на нещата). За наградата „Значителен корпоративен ИКТ проект“ могат да кандидатстват със свои проекти български компании, които работят извън ИКТ бранша, както и ИКТ компании с проекти за техни клиенти в България или чужбина. В категорията Internet of Things ще бъдат разглеждани проекти или продукти, създадени от или с активното участие на български специалисти или екипи.

Другата новост е, че „Студентската“ награда става „Младежка“ и освен студенти в нея вече могат да кандидатстват и ученици, индивидуално или в екип. Носителят на специалната награда на БАИТ ще бъде определен от журито след вътрешни номинации и за тази категория няма да се подават кандидатури.

Повече информация за конкурса, условията за кандидатстване и регистрационна форма можете да намерите на сайта на наградите http://www.bait-awards.bg/.

Наградите на БАИТ ще бъдат връчени на официална церемония през февруари 2017 г. През последните четири години изданията на конкурса бяха проведени под патронажа на президента Росен Плевнелиев.