Новини
Начало » Предпремиера на „Геният“ на National Geographic в София Тех Парк » 2017 » Април » Предпремиера на „Геният“ на National Geographic в София Тех Парк
Предпремиера на „Геният“ на National Geographic в София Тех Парк

Предпремиерна прожекция на първия епизод от игралната продукция „Геният“ на National Geographic, посветена на историята на един от най-великите учени и гении на 20-ти век Алберт Айнщайн, се състоя в сряда вечерта в София Тех Парк.

„Едва ли има по-подходящо място за излъчването на премиерен епизод на филм от научно-технологичния парк, защото образованието, наред с науката и бизнеса, е основата, на която се опира в своето развитие нашата екосистема“, заяви изпълнителният директор на „София Тех Парк“ АД Асен Ненчев. Той сподели, че от дете е сред най-голeмите почитатели на образователния канал и на списание „National Geographic”. Ненчев притежава голяма колекция от поредицата на списанието, обхващаща период от над 50 години, като най-старият екземпляр в нея е брой, който датира от септември 1922 г.

IMG_9054

Изпълнителният директор подчерта, че прожекцията се случва благодарение на ползотворното партньорство между София Тех Парк и Фокс Нетуъркс Груп България. Той изрази увереност, че събитието е само началото на интересни, съдържателни и полезни инициативи и съвместни проекти, които да подпомогнат общата мисия насочена към знанието и образованието, към популяризирането на науката и нейните достижения. Ненчев посочи, че съвсем скоро в научно-технологичния парк ще бъде реализиран и друг съвместен проект, посветен на Марс, който ще бъде съпътстван с атрактивни образователни дейности, посветени на червената планета.

IMG_9171

Филмовата поредица „Геният“ e от 10 епизода. Снимките са реализирани в Прага, където самият Айнщайн е живял и преподавал известно време. Поредицата е базирана на книгата на Уолтър Айзъксън „Айнщайн“. Световната премиера ще се излъчи в 171 страни по света на 45 езика. Телевизионната премиера за България е на 23 април (неделя) от 21:55 ч. по National Geographic. В главната роля е носителят на „Оскар“ Джефри Ръш („Речта на краля“, „Карибски пирати“).

IMG_9070