Новини
Начало » Първият български отбор по синтетична биология с бронзов медал от световно състезание » 2016 » Ноември » Първият български отбор по синтетична биология с бронзов медал от световно състезание
Първият български отбор по синтетична биология с бронзов медал от световно състезание

На 18 ноември 2016 г., петък, от 11.00 часа първият български студентски отбор по синтетична биология ще представи своя високотехнологичен проект, с който младите ни учени бяха отличени в престижното световно състезание IGЕM, провело се в края на октомври в Бостън, САЩ. Събитието ще се състои в сградата на Лабораторния комплекс на „София Тех Парк“, лаборатория „БиоИнфоТех“. На представянето ще присъстват Борис Киров, ръководител на отбора и преподавател в Техническия университет – София, и изпълнителниятдиректор на „София Тех Парк“ АД Елица Караджова.

team6

На финалния кръг на международното състезание за иновативни разработки в областта на биологията нашият отбор беше отличен с бронзов медал в категория Food and nutrition. В екипа участват студенти трети курс, възпитаници на  Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Медицинския университет – София и Техническия университет-София. Те се представиха успешно в оспорвана конкуренция с над 300 екипа от млади учени, представители на водещи университети от цял свят.

За подготовката на първия български студентски отбор по синтетична биология „София Тех Парк“ АД предостави за ползване специализираната лаборатория „БиоИнфоТех“. Успехът на младите ни учени беше подпомогнат от много спонсори, партньори, медии, общественици и съмишленици.