Новини
Начало » Ръководството на София Тех Парк проактивно търси идеи за развитие на парка » 2017 » Март » Ръководството на София Тех Парк проактивно търси идеи за развитие на парка
Ръководството на София Тех Парк проактивно търси идеи за развитие на парка

„Отворени сме за идеи за развитие на парка, както и за обратна връзка от всички наши потенциални партньори.“ Такава позиция на ръководството на „София Тех Парк“ АД заяви вчера Натанаил Стефанов, който е част от новото управление на дружеството, по време на конференцията EDITogether: Digital Hub Bulgaria Conference, която се проведе в научно-технологичния парк.

17620191_1860586087491920_5745274589839711119_o

Той  посочи, че вече е в ход активна комуникация с предприемачески организации, с които се обсъждат насоки за развитие и все по-пълното оживяване на сградата на Инкубатора и парка като цяло. Стефанов поясни, че опит и съвети за изграждането на устойчива екосистема в София Тех Парк ще се търсят и от представители на научните и академичните среди. „На линия сме да се учим от опита на другите“, заяви Натанаил Стефанов и беше категоричен, че идеята за първия в България научно-технологичен парк е страхотна, но има потенциал да се развива с по-високи темпове.

„Едно от наблюденията ми е, че светът на институциите е свят на ограничения, а предприемачеството е свят на възможности“, коментира Стефанов. Той посочи, че новото ръководство ще работи паркът да бъде средище на иновациите, в което образование, наука и бизнес да работят заедно. Сред основните приоритети на дружеството в момента е и Лабораторният комплекс в парка, който трябва да заработи с пълна сила. За целта вече е проведена среща с Научно експертния съвет и е обсъдено с учените какви са необходимите неотложни мерки в тази посока. Беше отчетено, че Инкубаторът е запълнен на над 70%, но все още не е достатъчно видимо какво се случва в него.

В заключение Стефанов посочи, че ръководството на „София Тех Парк“ АД ще работи открито и прозрачно и обществеността ще бъде информирана своевременно за мерките и стъпките, които ще бъдат предприети за развитие на парка.

17632311_1860585540825308_7318886064857240171_o

Във форума взеха участие служебните министри на икономиката Теодор Седларски и на образованието и науката Николай Денков,  инициаторът на EDIT Саша Безуханова, директорът на Startup Europe на Европейската комисия Исидро Ласо, представители на бизнеса.