Новини
Начало » “София Тех Парк“ АД организира семинар за развитието и финансирането на високотехнологични компании в България » 2017 » Февруари » "София Тех Парк“ АД организира семинар за развитието и финансирането на високотехнологични компании в България
"София Тех Парк“ АД организира семинар за развитието и финансирането на високотехнологични компании в България

По повод Европейската седмица на стартъпите, “София Тех Парк“ АД организира на 10 февруари 2017 г. от 9.30 часа еднодневен семинар на тема „Инкубиране, ускоряване и финансиране на високотехнологични компании в България“. Водещ лектор ще е проф. д-р хон. кауза Волфганг Книжески, изпълнителен директор на INI-Novation GmbH. Форумът ще се състои в зала „HAMBAR“, сграда „Инкубатор“ на научно-технологичния парк.

Семинарът ще представи ролята и стратегията за развитие на бизнес инкубатора в София Тех Парк, както и на възможностите за развитие на иновативните компании в страната. Ще бъде дадена възможност и на представители на инкубирани и зрели компании да получат съвет и препоръки от специалисти със специфична експертиза в сферата на технологичното развитие и иновации, публично финансиране и рисков капитал. В рамките на семинара ще се състои и презентация на проекти и концепции за стартиращи предприятия. Идеите ще бъдат оценявани и ще получат препоръки и насоки за развитие от експертно жури, в което ще участва проф. Книжески, представители на „София Тех Парк“ АД, „Клийнтех“-България, Лаунчхъб и др.

Проф. Волфганг Книжески успешно е разработил и внедрил  множество методологии и процеси в подкрепа на технологичната комерсиализация. През 2006 г. печели награда за иновации от правителството на Сингапур, консултира широк спектър от правителствени агенции на международно ниво, разработва концепции за високотехнологични инкубатори, бизнес и научни паркове, участва, като член на жури в международни състезания, преподава „Технологии за управление на иновациите“ в Университета Падерборн, Германия.

Пълна програма за семинара:

Покана за семинар_София Тех Парк_Page_2