Новини
Начало » „София Тех Парк“ АД се включва в инициативата „Мениджър за един ден“ » 2016 » Ноември » „София Тех Парк“ АД се включва в инициативата „Мениджър за един ден“
„София Тех Парк“ АД се включва в инициативата „Мениджър за един ден“

logoEMAIL

„София Тех Парк“ АД се включва за поредна година в инициативата „Мениджър за един ден“, организирана от Джуниър Ачийвмънт България. Така за един ден, на 17 ноември,  изпълнителен директор на държавното дружество, което работи по създаването и развитието на първия научно-технологичен парк в България, ще бъде студентът от Софийския университет Мирослав Цеков. Той ще има възможност да се запознае в детайли с целите и задачите на проекта, с постигнатото до момента по неговото изпълнение с перспективите, които паркът създава за бизнеса и науката, както и за постигането на  пълна синергия между отделните звена в него.

Мениджърът за един ден ще може да разгледа и да се информира относно дейностите в отделните звена на парка – Инкубатор, Лабораторен комплекс, иновационен форум Джон Атанасов, плановете за създаване на музей на иновациите в сградата на Експериментариума. Райчев ще има възможност да види как се вземат решенията в ежедневната дейност на дружеството, както и да се запознае с конкретната работа на екипа, който стои зад проекта. Той ще може да сподели своите виждания и препоръки по отношение на приоритетните за парка области и функции.

„Мениджър за един ден“ е сред най-популярните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България. Тя се провежда ежегодно в над 100 държави по целия свят. В нея се включват държавни институции, както и утвърдени компании от всички сфери на бизнеса и обществения живот. Лидерите на тези организации дават начало на професионалната реализация на хиляди ученици по целия свят, а в замяна получават удовлетворение от предадения опит и от съвместната работа, както и вдъхновение от иновативните и свежи идеи на мотивираните млади хора. Инициативата е предназначена за ученици от края на гимназиалния курс и за студенти от първите години на университета.