Новини
Начало » „София Тех Парк“ е партньор на конкурса на БНТ за ученическо есе „Вдъхновителите“ » 2017 » Февруари » „София Тех Парк“ е партньор на конкурса на БНТ за ученическо есе „Вдъхновителите“
„София Тех Парк“ е партньор на конкурса на БНТ за ученическо есе „Вдъхновителите“

Финалът на Националния конкурс за ученическо есе „Вдъхновителите“ на Българската национална телевизия ще се проведе на 28 февруари 2017 г. в зала „Джон Атанасов“ на „София Тех Парк“.

Научно-технологичният парк е партньор на надпреварата за млади талантливи автори, организирана от БНТ и Министерството на образованието и науката. Конкурсът беше обявен през ноември 2016 г. в информационната емисия на БНТ1 „По  света и у нас". Той даде възможност на всички ученици от 1-ви до 12-ти клас да участват в него с есе на тема "Вдъхновители на новото време".

В състезанието със свои авторски материали се включиха над 100 ученици от различни възрасти от цялата страна. Есетата бяха оценявани от авторитетно жури в състав: Теодора Димова (писател), Иван Симеонов (изпълнителен директор на „София Тех Парк“), Доброслав Димитров (съосновател на „Империя онлайн"), Милена Иванова (главен експерт „Образователни програми и съдържание"в МОН), Надя Обретенова (изпълнителен продуцент на „По света и у нас"- БНТ), Благой Цицелков (репортер в „Новини и актуални предавания" - БНТ).

Официалната церемония по награждаване на победителите в конкурса ще започне в 14.00 часа в зала „Джон Атанасов“ на „София Тех Парк“.

 vdyhnoviteli-0111-277234-810x0