Новини
Начало » София Тех Парк е партньор на „Наградите на БАИТ“ за 2017 г. » 2017 » Октомври » София Тех Парк е партньор на „Наградите на БАИТ“ за 2017 г.
София Тех Парк е партньор на „Наградите на БАИТ“ за 2017 г.
1882_thumbBait

За поредна година София Тех Парк ще е партньор на конкурса „Наградите на БАИТ“ за 2017 г., в който се присъждат отличия за принос в развитието на информационните и комуникационни технологии. Кампанията се организира за седми път и е под патронажа на Президента на Република България Румен Радев, както и под егидата на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Безплатната регистрация за участие вече е в ход и ще бъде отворена до 24 часа на 15 януари 2018 г. на - http://bait-awards.bg/pages/Registration/. В конкурса могат да участват компании, регистрирани в България по българското законодателство, български организации и институции, лица и екипи, работещи за тях. Те ще се състезават за 11 награди в различни категории.

От БАИТ съобщават, че регламентът на конкурса в новото издание е актуализиран, така че да отразява последните тенденции и бързото развитие на ИКТ индустрията. Корпоративната социална отговорност ще е неразделна част от цялостната оценка на журито – компаниите следва да докажат, че водят последователна политика в тази сфера. Въведени са и три нови категории, които акцентират на популяризирането на България като дигитален хъб на региона и нашата ИКТ индустрия като създател на продукт на световно ниво: успешен български ИКТ продукт, компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения и компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света.

В категорията „Успешен български ИКТ продукт“ може да се кандидатства само с комерсиални продукти, собствени разработки на български компании.

За „Компания-новатор в използване на авангардни ИКТ решения“ могат да участват български фирми, без тези с основна дейност ИКТ, които самостоятелно (не като корпоративно решение, наложено от фирмата-майка извън България) са инвестирали в ново за българския пазар авангардно решение – ИКТ продукт, технология, система, начин на използване.

Категорията „Компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света“ цели да отличи фирма, която е създала продукт/услуга, получила голяма популярност или има значителен пазарен успех в областта си на приложение извън България.

Наградата за специален принос и тази година ще се връчва по решение на журито чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подават кандидатури. Учениците отново могат да подават своите разработки в категорията „Младежка награда“. От БАИТ припомнят, че останалите категории са - Образователна награда, Журналистическа награда, Държавна администрация, Общинска администрация, STARTUP компания и Значителен корпоративен ИКТ проект.

Наградите ще бъдат връчени на официална церемония през февруари 2018 г.