Новини
Начало » София Тех Парк е съорганизатор на Hack4Health » 2017 » Октомври » София Тех Парк е съорганизатор на Hack4Health
София Тех Парк е съорганизатор на Hack4Health

София Тех Парк организира съвместно с DEPARK Technology Development Zone (Измир) Hack4Health. Регионалният тематичен хакатон по проблемите на здравеопазването е част от „StartinIzmir Hackathon Series" и ще се проведе паралелно в София (в Лабораторния комплекс на София Тех Парк) и в технологичната зона на Измир чрез директна видео връзка от 17.00 часа на 9 ноември до 17.00 часа на 11 ноември 2017 г. Надпреварата за разработване на иновативни решения в областта на здравеопазването с цел създаване на новаторски и бизнес решения за подобряване на качеството на живот ще е с времетраене 48 часа.

Партньор на събитието в България е Столична община чрез АСОЦИАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА СОФИЯ, с подкрепата на Мтел и WEBIT.

В хакатона могат да участват отбори от три до пет човека, като екипите могат да включват програмисти, софтуерни инженери, дизайнери, медици, здравни специалисти, експерти по обществено здраве, пациенти.

Регистрация за участие може да бъде направена на следния линк - http://bit.ly/2gI8US0 до 3 ноември 2017 г. Местата за участие са ограничени.

Темите на Hack4Health са:

-       Увеличаване оперативната ефикасност (вкл. защита на личните данни и прозрачност, създаване на оперативни процеси, които да бъдат интегрирани в лечебни заведения; автоматизирани методи за събиране на информация; предотвратяване на грешки в здравеопазването)

-       Изкуствен интелект и апликации за обучение (вкл. изкуствен интелект и обучение в областта на диагностиката и лечението, употребата на лекарства, провеждане на по-ефективни лабораторни тестове и нови познания за извличане на данни в здравеопазването)

-       Подобряване сътрудничеството и интеграцията в екосистемата (включване на пациента в клиничния процес, непрекъснато управление на здравето, управление на разпространението на болести чрез използване (споделяне) в информационните мрежи)

-       Обществено здраве (управление на социалното благосъстояние, превенция и защита, вкл. от епидемии).

 За победителите са предвидени следните награди:

I-ва награда: 5000 турски лири (2267 лв.)

II-ра награда: 3000 турски лири (1357 лв.)

III-та награда: 2000 турски лири (452 лв.)

 Допълнителни награди:

Mтел ще връчи своя специална награда.

Повече информация за Hack4Health можете да научите на - http://hack4healthizmir.com/

HACK4HEALTH_9-11.11.17-bg