Новини
Начало » София Тех Парк се включва отново в инициативата „Мениджър за един ден“ 2017 » 2017 » Октомври » София Тех Парк се включва отново в инициативата „Мениджър за един ден“ 2017
София Тех Парк се включва отново в инициативата „Мениджър за един ден“ 2017

За поредна година София Тех Парк се включва в инициативата на JA Bulgaria "Мениджър за един ден", която ще се проведе на 12 октомври 2017 г. В кампанията за насърчаване на предприемачеството и лидерството сред младите хора участват над 220 компании, институции и НПО, които ще отворят вратите си за над 1000 ученици и студенти от цялата страна, с които техните екипи ще споделят своя професионален опит.

София Тех Парк ще приеме в своя екип двама млади кандидат-мениджъри -  Анета Ибришимова, ученичка от Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев“ в Благоевград и Селин Исметова, от Професионална гимназия по икономика и управление “Елиас Канети“ в Русе. Те ще застанат на поста изпълнителен директор на първия в България научно-технологичен парк за един ден и ще се запознаят с отделните звена на парка, ще добият представа за мениджмънта, както и за спецификите на развитие на проекта, който се финансира от ЕС. Младите лидери ще научат повече за мисията и целите на София Тех Парк в областта на иновациите, технологиите, науката и образованието.

Краят на работния ден ще бъде отбелязан в 17:30 часа в JA Startup Hambar в сграда Инкубатор на София Тех Парк, където младите предприемачи ще споделят впечатления,й ще обменят идеи и интересни моменти от деня.

732_image

“Мениджър за един ден” е инициатива на JA Bulgaria, която цели да даде начало на кариерната реализация на ученици и студенти на възраст между 16 и 23 години. По време на инициативата висши държавни управници и утвърдени мениджъри от всички сфери на бизнеса и обществения живот помагат на младежите да се запознаят с реалната работа на съответната институция или компания в рамките на един работен ден. „Мениджър за един ден“ е в синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка за реалния свят на бизнес отношенията.