Новини
Начало » София Тех Парк ще си партнира с Фокс Нетуъркс Груп България » 2017 » Април » София Тех Парк ще си партнира с Фокс Нетуъркс Груп България
София Тех Парк ще си партнира с Фокс Нетуъркс Груп България

1882_thumbNational-Geographic-logo

Договор за партньорство и сътрудничество в съвместни инициативи и проекти беше сключен между София Тех Парк и една от водещите компании на телевизионния пазар - Фокс Нетуъркс Груп България, в чието портфолио е и каналът с научно-образователно съдържание National Geographic. Споразумението дава възможност за по-тясно сътрудничество между двете организации в сферата на науката, знанието и образованието чрез провеждане на съвместни събития, инициативи и кампании, представяне на изложби, видеопрожекции и демонстрации при реализиране на различни проекти. Двете страни ще обменят опит и компетенции при съвместни дейности и ще подкрепят партньорски проекти и инициативи с научен, технологичен и образователен характер.

Като първи стъпки на партньорството предстои откриване на постерна изложба, посветена на планeтата Марс, която ще бъде позиционирана на пешеходния мост на София Тех Парк над бул. „Цариградско шосе“. В научно-технологичния парк ще бъде разположена и образователна инсталация посветена на червената планета. Инициативата ще бъде съпътствана с атрактивни дейности посветени на Марс. В определени моменти през предстоящите месеци ще има възможност посетителите да се пренесат виртуално на планетата, посредством очила за виртуална реалност и да усетят и преживеят кацане и разходка на планетата.

В рамките на партньорството, София Тех Парк ще бъде домакин в края на април на предпремиерната прожекция на първия епизод от стартираща по National Geographic филмова продукция „Геният“. Игралната поредица проследява историята на живота на великия учен Алберт Айнщайн, неговия възход в науката и превръщането му в човека, отключил мистериите на космоса със своята теория на относителността.