Новини
Начало » Стипендия в Силиконовата долина » 2013 » Декември » Стипендия в Силиконовата долина
Стипендия в Силиконовата долина

GIC

Global Impact Competition (GIC) e международно състезание, организирано от Singularity University.  GIC търси проекти, които могат да повлияят положително върху живота на хората, живеещи в региона, където се провежда. Проектите трябва да са насочени към подобряване на живота на най-малко един милион души, от Централна и Източна Европа, чрез прилагане на иновативни технологии.

Конкурсът е отворен за проектни предложения от Австрия, България, Естония, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Сърбия, Украйна, Унгария, Хърватия, Чехия и Черна Гора.

Победителят ще получи стипендия в размер на 30,000 USD, за да участва в обучителна програма - Graduate Studies Program (GSP) през лятото на 2014 година. Стипендията покрива всички разходи за обучение и настаняване (с изключение на пътните).

Мисиятa на Singularity University е да образова, вдъхновява и подкрепя новатори, които чрез прилагане на прогресивни технологии, могат да допринесат за разрешаване на големите предизвикателства пред човечеството.

След огромния успех на първите два конкурса в Централна и Източна Европа, вече е публикувана обявата за набиране на предложения за GIC 2014.

Предложенията могат да се подаватот 6 декември 2013 до 31 януари 2014 - ТУК. Финалистите ще представят своите проекти пред комисия, съставена от преподаватели от SU и ръководители на големи компании от региона. Финалите ще се проведат в Будапеща, Унгария, в средата на март 2014 година.