Новини
Начало » Студенти ще представят зелени идеи на финала на Start-UP Универсиада 2016 в “София Тех Парк” » 2016 » Декември » Студенти ще представят зелени идеи на финала на Start-UP Универсиада 2016 в "София Тех Парк"
Студенти ще представят зелени идеи на финала на Start-UP Универсиада 2016 в "София Тех Парк"
logoEMAILhttps _cdn.evbuc.com_images_26032670_184443260931_1_original

Студенти от различни български университети ще представят свои зелени креативни идеи на финала на Start-UP Универсиада 2016. Състезанието за предприемчиви млади хора се организира за поредна година от Клийнтех България, а партньор и негов домакин е „София Тех Парк“. Финалният кръг от състезанието е с отворени врати и ще се състои на 5 декември 2016 г., понеделник, от 15.30 часа в сграда „Инкубатор“ на научно-технологичния парк, партерен етаж. В уникалното състезание за иновативни зелени идеи тази година се състезават студенти от Техническия университет – София, СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС и УАСГ. На финала ще застанат един срещу друг и чрез словесен спаринг ще защитят идеите си екипите, разработили десетте най-добри проекта и решения за справяне с климатичните промени. Представянето и идеите ще бъдат оценявани от експертно жури, в което ще участва изпълнителният директор на „София Тех Парк“ АД Елица Караджова. Екипите от млади предприемачи ще се състезават в областите:  Urban Transitions – Умни и устойчиво развиващи се градове, Sustainable Production Systems – Оптимизация на процесите към „зелено“ производство и  Sustainable Land Use – Околната среда не е даденост: Как да предпазим почвата, водата и въздуха, за да можем да им се радваме по-дълго.

За победителите са предвидени специални награди - участие в майсторския клас Business Models for Climate Change Technologies and Innovation, организиран от Climate-KIC във Валенсия, Испания през декември 2016 г., вход в акселераторската програма на Climate-KIC Bulgaria през 2017 г. с подкрепа на стойност 10 000 евро, създаване на пре-акселераторска програма през 2017 г. в университета на победилия екип, достъп за развитие на бизнес идеята в споделеното работно пространство на Клийнтех България и допълнителни материални награди.

За доброто настроение на всички гости на състезанието ще се погрижи българският RnB изпълнител VenZy. Организаторите от Клийнтех България са подготвили и още много забавни моменти, които ще допринесат за доброто настроение по време на финала.

Екипът на фондацията приветства с "добре дошли" всички заинтересовани да наблюдават на живо събитието! Регистрация за присъствие на финала може да бъде направена на https://www.eventbrite.com/e/startup-grand-final-tickets-29476536113.