Новини
Начало » Студент по право стана директор на „София Тех Парк“ АД за един ден » 2016 » Ноември » Студент по право стана директор на „София Тех Парк“ АД за един ден
Студент по право стана директор на „София Тех Парк“ АД за един ден

Студентът по право Мирослав Цеков беше изпълнителен директор на „София Тех Парк“ АД в рамките на инициативата Мениджър за един ден, организирана от Джуниър Ачийвмънт България. Мирослав е възпитаник на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и се обучава за първа година в юридическия факултет на Алма матер.

20161117_091821

„София Тех  Парк“ АД за поредна година е домакин и активен участник в инициативата, която цели да подпомогне професионалната ориентация и развитие на ученици и студенти от цялата страна, като има дава възможност да се запознаят с естеството на работа и отговорностите, които изискват ключови позиции в държавни институции, общини, компании и разнородни организации.

„Не спирайте да сте любознателни и да следвате мечтите си“, заяви изпълнителният директор на „София Тех Парк“ АД Елица Караджова на церемонията по стартирането на инициативата „Мениджър за един ден“, която се състоя в иновационния форум „Джон Атанасов“ на научно-технологичния парк. Тя подчерта, че екипът на дружеството е партньор и подкрепя изключително ползотворните инициативи на Джуниър Ачийвмънт България, които са част от голямото семейство на стартиращите и зрели компании в Инкубатора на научно-технологичния парк. „Пожелавам успех на кампанията, която ще помогне на много млади хора да намерят своето призвание“, заключи Караджова.

20161117_093804

В офиса на „София Тех Парк“ тя покани младия мениджър да седне в стола на изпълнителния директор на първия у нас научно-технологичен парк и го информира за целите и задачите на проекта, както и за реализираното до момента по неговото изпълнение. Мирослав се запозна и с естеството на работата на ръководителя на дружеството, с текущите задачи и въпроси, които трябва да бъдат решени и обсъдени.

IMG_4545 - Copy

Той имаше възможност да разгледа и да се информира за възможностите, които предоставят основните звена в „София Тех  Парк“. Мирослав остана впечатлен от Лабораторния комплекс и високотехнологичното оборудване в 11-те лабораторни звена. С екипа на дружеството той обсъди идеи и концепции за развитие на експозиции в Експериментариума на научно-технологичния парк. Студентът се запозна и със структурата на дружеството и отделните дирекции в него. Експертите от отдел „Правен“ му представиха основните нормативни документи, които използват в ежедневната си работа, както и правилата, които трябва да бъдат спазвани при изготвянето на различните видове документи и процедури. Мирослав имаше възможност да се запознае с работата и бизнес начинанията на част от стартиращите компании в Инкубатора на „София Тех Парк“ АД и да разгледа техните офиси.

„Проектът за „София Тех Парк“ е изключително интересен и дава много възможности за младите предприемачи да развият идеите си тук“, коментира Мирослав Цеков, на когото предстои да реши в каква професионална сфера да развие своята кариера.