Новини
Начало » Ученици от професионални гимназии по икономика станаха мениджъри на „София Тех Парк“ за един ден » 2017 » Октомври » Ученици от професионални гимназии по икономика станаха мениджъри на „София Тех Парк“ за един ден
Ученици от професионални гимназии по икономика станаха мениджъри на „София Тех Парк“ за един ден

Учениците Анета Ибришимова от Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев“ в Благоевград и Селин Исметова от Професионална гимназия по икономика и управление “Елиас Канети“ в Русе станаха директори на „София Тех Парк“ АД за един ден в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“, организирана от Джуниър Ачийвмънт България. „София Тех  Парк“ АД за поредна година се включи в кампанията, която цели да подпомогне професионалната ориентация на ученици и студенти от цялата страна, като предоставя възможност те да научат повече за част от аспектите на работа и отговорностите на водещи позиции в институции, общини, компании и неправителствени организации.

IMG_5598

Изпълнителният директор на „София Тех Парк“ АД г-н Тодор Ангелов запозна младите мениджъри с постигнатото до момента по изпълнението на проекта за първия научно-технологичен парк в България, както и представи основните му задачи и цели в подкрепа на предприемачеството, иновациите, науката и образованието. Г-н Ангелов ги информира и по отношение на естеството на работата на оперативния ръководител на дружеството, както и за основните нормативни документи, които използва в ежедневната си дейност.

В рамките на деня Анета и Селин участваха в симулация на заседание на Съвета на директорите на дружеството, като се включиха в дискусия и взимане на решение, касаещо подобряване на организацията на работата на компанията. Двете участнички разгледаха и научиха какви са възможностите, които предоставят звената в „София Тех  Парк“ - Лабораторния комплекс и високотехнологичното оборудване в 11-те лабораторни звена, Експериментариума, иновационния форум „Джон Атанасов“. Момичетата се срещнаха и се запознаха с бизнес идеите на стартиращи компании, които работят в Инкубатора на парка.

IMG_5617

Мениджърите на „София Тех Парк“ АД бяха впечатлени от изградената инфраструктура на парка, разнообразната и разнородна дейност, която се провежда, както и перспективите, които  предлага паркът за развитие на младите хора. Анета и Селин вече са решили своята професионална насока, като предстои те да кандидатстват в различни български и чуждестранни университети, в специалности в областта на икономиката и бизнес администрацията.

Двете се включиха и в заключителната церемония на инициативата се проведе в Бизнес Инкубатора на парка, на която участниците споделиха свои впечатления от изминалия ден.

IMG_5606

„София Тех Парк“ АД се включва за поредна година в инициативата на JA Bulgaria "Мениджър за един ден". В кампанията за насърчаване на предприемачеството и лидерството сред младите хора тази година участваха над 220 компании, институции и НПО, които отвориха своите врати за над 1000 ученици и студенти от цялата страна.