Новини
Начало » Фестивал „Роботика за България“ ще се проведе в София Тех Парк » 2017 » Юни » Фестивал „Роботика за България“ ще се проведе в София Тех Парк
Фестивал „Роботика за България“ ще се проведе в София Тех Парк

Вторият национален фестивал „Роботика за България“ ще се проведе на 17 юни 2017 г. в сграда „Експериментариум“ на София Тех Парк. На форума за обучение и демонстрации ученически отбори ще представят своите екипи и LEGO роботи. Организатори на събитието са SAP, пазарен лидер на корпоративни софтуерни приложения, и Фондация „Работилница за граждански инициативи“. София Тех Парк е партньор на инициативата.

роб

Финалната част на фестивала ще започне в 15.00 часа със състезание за роботи и награждаване на най-добре представилите се отбори. Екипите ще бъдат оценявани от журипо критерии - дизайн на робота, екипна игра и представяне на проекта.

Програмата „Роботика за България“ стартира през 2015 г. и се провежда за втора поредна година. В нея участват над 250 ученици от цялата страна, като целта е да бъде стимулиран интересът към науката и технологиите. Отборите са над 50 от 36 училища в 21 града и две села. Те са създадени съгласно концепцията на международното състезание за ученици FIRST LEGO League.