Новини
Начало » StartUP Conference » 2013 » Ноември » StartUP Conference
StartUP Conference

Facebook Cover Photo v1_02

На 30-ти ноември и 1-ви декември, в София Ивент Център (SEC, Парадайз Мол), ще се проведе национална конференция за предприемачество „StartUP Conference NEXT 2013”. Тя се организира за шеста поредна година от фондация StartUP, която тази година си партнира и с ABLE.

Целта на събитието е да популяризира стартирането на бизнес сред младите хора в България, да им представи разнообразни възможности за финансиране и развитие на техните предприемачески идеи.

Събитието се открива на 30 ноември (събота) от 9:30 часа. Първият ден ще премине в серия лекции и дискусии на теми: какво следва след сформирането на екип, след валидиране на идеята, дори след набирането на рисков капитал. Ще гостуват лекторите: Шира Абел (Шира помага на стартиращи компании от Израел в техните маркетинг усилия), Джордан Шлиф (ще говори за това как да си партнираме и продаваме на големи бизнеси), Марк Весълинк (част от Startup Bootcamp, един от най-успешните акселератори), Селим Вирани (един от основателите на движението Leancamp) и др.

В програмата са включени дискусии за възможностите за набиране на рисков капитал (с гости: Любен Белов, Елвин Гури, Марк Весълинк, Дилян Димитров), състоянието на стартъп общностите в региона (Ставрос Месинис - The Cube, Athens, Александър Михайлов - Betahaus Sofia, Мирослав Мирославов - Sofia Valley), както и важността на образованието за стартъп общността. В последната дискусия ще участват Светлин Наков, който ще представи - Software University, Кирил Митов от Училище за роботи и Стани Милев от StartUP Academy.

В конференция на тема WHAT’S NEXT ще се представят  младите надежди сред предприемачите - Любомир Янчев (18 г.) ще ни разкаже за проекта си - Умния дом), Атанас Бахчеванов (19 г.) за Stepsss, а Томислав Петков за това как на 12 години можеш да си пълен с идеи и да започнеш да ги осъществяваш.

Вторият ден от конференцията е посветен изцяло на предприемачите. Вълнуващи истории на успели предприемачи  от Адел Закут (Despark), Боян Иванов (Storpool), Дарин Маджаров (Ucha.se) и други. Форматът се нарича Founder Stories.

Тази година фокусът на StartUP Conference e бъдещето - или как предприeмачеството и технологиите ще се развиват,  как София да се впише в европейската и световна предприемаческа карта ...

Инициативата ще бъде част от Световната седмица на младежкото предприемачество – Global Entrepreneurship Week.