Новини
Начало » Time for Data и GREAT Innovation Exchange в научно-технологичния парк » 2015 » Ноември » Time for Data и GREAT Innovation Exchange в научно-технологичния парк
Time for Data и GREAT Innovation Exchange в научно-технологичния парк

be-event-img-2

На 3-ти декември 2015 г. на територията на научно-технологичния парк в гр. София ще се проведат две официални събития, организирани от Британското посолство в София, и осъществени с подкрепата на „София тех парк“ АД. Целта и на двете събития е да представят опита на Обединеното кралство в области, които са пряко свързани с нуждите на съвременния свят, а именно използването на отворени данни и подкрепата за иновациите в сектори с висока добавена стойност.

09:30 – 10:30 – “Време за данни”

Време за данни е съвместно събитие на Британско посолство и кабинета на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Ще бъдат представени и обсъдени британският опит и българските перспективи в областта на отворените данни. Участие ще вземат вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, посланикът на Великобритания в България Н.Пр. Ема Хопкинс, ръководителят на data.gov.uk Антoнио Акуня, водещи представители на бизнеса и неправителствения сектор.

Програма за събитието можете да видите ТУК.

15:00 – 19:00 - „GREAT Innovation Exchange”

GREAT Innovation Exchange е част от програмата на британския министър-председател Дейвид Камерън за по-конкурентна Европа. Водещи български и британски организации и компании ще споделят визията си и добрите практики в областта на науката и иновациите. Британски и български представители на бизнеса ще обсъдят проекти и възможности за сътрудничество.

Програма за събитието можете да видите ТУК.

За да участвате, моля потвърдете присъствието си на „Време за данни“ и/или „GREAT Innovation Exchange” на имейл: BritishEmbassySofia@fco.gov.uk.

Превод, обяд и напитки ще бъдат осигурени за всички присъстващи.