Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Eвропейска нощ на учените 2022

30.09.2022 @ 18:00 - 21:00

За шести път София Тех Парк се включва в Европейска нощ на учените и вратите му ще са отворени за любителите на науката и знанието вечерта на 30 септември 2022 г.

Събитието цели да затвърди пред обществото ключовата роля на науката, нейната свързаност с ежедневието на човека и да насърчи интереса на децата и младежите към научноизследователската дейност. Мисията на тазгодишното издание е да покаже, че комбинацията Наука + Околна среда + Изкуство води до устойчиво развитие на обществото.

Фокус на събитията от Нощта тази година е темата за стъклото, най-универсалният материал в човешката история със съществена роля в обществото за технологичен, научен и икономически напредък, и изменението на климата и свързаните спешни и важни избори, който човечеството трябва да направи.

Чрез различни лекции, демонстрации и щандове ще пренесем посетителите в научноизследователския свят, ще покажем на децата колко е забавно да си учен и ще демонстрираме научни постижения в различни области.

 

Повече информация за Европейска нощ на учените можете да откриете на официалния сайт на събитието:

https://fresher-researchersnight.bg/

както и в социалните мрежи:

https://www.facebook.com/ResearchersBG

https://www.instagram.com/researchersnightsofia/

 

Очакваме Ви!

 

Инициативата се реализира в рамките на проект SEARCH: Science + Environment + Art = Resilience, финансиран от Европейската комисия по програма „Мария Склодовска-Кюри“ на програма “Хоризонт 2020“.

Details

Date:
30.09.2022
Time:
18:00 - 21:00
Event Categories:
, ,
View Event Website