Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

HELLO SPACE | Bulgaria Calling 2.0

13.09.2022 @ 9:00 - 17:00

“АЛО, КОСМОС” СЕ ЗАВРЪЩА!

Тази година сме готови да полетим още по-високо, да се гмурнем още по-дълбоко и да изкачим нови върхове, достигайки най-горещите и най-студените места на Земята, този септември в София Тех Парк заедно с десетките наши партньори от Space and STEAM Atlantic Cluster, както и посолството на САЩ в София.

Първото издание беше NASA Educational Downlink през юли 2021 г., с астронавтите Томас Песке и Марк Ванде Хей, членове на екипажа на борда на Международната космическа станция, които отговаряха на учениците, избрани чрез международен конкурс. Събитието беше предавано на живо по телевизия НАСА, множество големи телевизионни канали в България и социални мрежи. Според Н. Пр. Херо Мустафа, посланик на САЩ в България, „Връзката с Международната космическа станция е историческо събитие, тъй като е първото по рода си в Европа“.

Тази година ще се разходим виртуално из ЦЕРН, ще осъществим жива връзка с първата майка астронавт от NASA – Ана Фишър.

 

Небето над София Тех Парк ще посрещне пилота, световен рекордьор– Николай Калайджиев, който ще изпълни специален полет за нас.

Елате на 13-ти септември и се потопете в магията на фестивала заедно със специалисти на високо ниво от България и света, които ще разпалят въображението на младите хора да мислят, мечтаят и намират решения в областта на STEAM.

Details

Date:
13.09.2022
Time:
9:00 - 17:00
Event Category:
View Event Website

Venue

Основна зала – иновационен форум “Джон Атанасов”
София Тех Парк, бул. „Цариградско шосе“ 111Г, 1784 м. Къро, София
София, София-град 1784 България
+ Google Map