Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Национален конкурс “Кмет на годината 2021”

15.10.2021 @ 12:30 - 18:30

На 15 октомври за девета поредна година в София Тех Парк ще бъдат обявени победителите в „Кмет на годината 2021“.

Гражданите на България ще дадат своя глас и ще оценят местната власт. Надпреварата се организира от националната медия Kmeta.bg и безплатния вестник КМЕТА.bg – единствените медии, чието внимание е насочено към работата на общините, с над 120 000 служители. Гласуването започва на 27 септември и ще продължи до 13 октомври. Всеки може да даде своята оценка на платформата kmetnagodinata.bg.

Кметовете на всичките общини са номинирани в 7-те категории. Гласуването е свободно за всички, които имат достъп до интернет и са навършили 18 години. Общините са разделени на големи, средни и малки според последните данни, предоставени от Националния статистически институт. Тази година ще има и специална награда от Economic.bg за инвестиция.

През годините конкурсът “Кмет на годината” се превърна във важен мост между местната власт, институциите в страната и гражданите. Превърна се в средище на идеи за промяна на жизнената среда на всеки един български гражданин. Конкурсът вече е една неформална мрежа от местни институции, която позволява на градовете да обменят добри практики, да показват това, което са направили, и да разказват за своите предимства и постижения.

За повече информация:

Броени дни остават до началото на „Кмет на годината“

Details

Date:
15.10.2021
Time:
12:30 - 18:30
Event Categories:
, ,
View Event Website

Venue

Основна зала – иновационен форум “Джон Атанасов”
София Тех Парк, бул. „Цариградско шосе“ 111Г, 1784 м. Къро, София
София, София-град 1784 България
+ Google Map