Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

След утрешния ден: Политики за растеж

13.05.2022 @ 9:30 - 12:45

На 13 май /петък/ от 09:30 ч. в иновационен форум “Джон Атанасов” ще се проведе Националната конференция „Политики за растеж“. Конференцията e първата от серия дискусии в рамките на инициативата „Инвестиции и региони“, организирана от Economic.bg и Kmeta.bg със стратегическото партньорство на Европейската инвестиционна банка.
Първото събитие ще запознае представителите на местната власт, гражданите, бизнеса и банките с възможностите за финансиране на проекти за развитие на регионите, внедряване на иновации и преминаване към въглеродно неутрална икономика.
Във времена, когато държавите по целия свят са изправени пред икономически, здравни и геополитически предизвикателства, страните от ЕС имат предимството да използват инструментите на солидарност, които им предоставя членството. Един от най-силните лостове за подкрепа е кохезионната политика на ЕС, която е на стойност 392 млрд. евро и с най-голям дял от бюджетната рамка в периода 2021-2027 г.
В първия панел ще бъдат представени възможностите за финансиране и техническа помощ на проекти от регионално значение чрез програмите и инструментите на ЕС, включително на Европейската инвестиционна банка и ще бъдат обсъдени приоритетите на местно, национално и европейско ниво.
Във втория панел ще бъдат презентирани възможностите за кандидатстване с проекти в рамките на Плана за възстановяване, бюджетните програми, насочени към устойчиво развитие на общините. Ще бъдат дискутирани и мерките и стратегиите за увеличаване на обема и равномерно разпределение на инвестициите в страната.
*Участието е безплатно след предварителна регистрация.

Details

Date:
13.05.2022
Time:
9:30 - 12:45
Event Category:
View Event Website

Venue

Основна зала – иновационен форум “Джон Атанасов”
София Тех Парк, бул. „Цариградско шосе“ 111Г, 1784 м. Къро, София
София, София-град 1784 България
+ Google Map