Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Телефон, телемедицина, медицина… каква е разликата?

28.07.2022 @ 19:00 - 21:00

За телемедицина се говори още в далечната 1925 г.
Във февруарския брой на американското технологично списание Science and Invention Hugo Gernsback предсказва устройство за виртуален домашен медицински преглед, наречено “teledactyl” (от гръцки: tele, отдалечен; dactyl, пръст). То ще позволява на лекарите не само да виждат своите пациенти през екран, но да могат да ги докосват от разстояние посредством роботизирани ръце…
Звучи ли ви познато…?
Днес роботизираната хирургия е вече стандарт в много лечебни заведения, а COVID-19 допълнително ускори навлизането на телемедицината. Въвеждането на различни телемедицински решения позволява провеждането на един пълноценен медицински преглед от разстояние. Позволява и продължителното проследяване на жизнените показатели, както за целите на превенцията, така и за целите на лечебния процес при хронично болни пациенти. И всичко това подкрепено от новите технологии за обработка и анализ на данни, които правят възможно и „предсказването“ на промените в здравното състояние на изследваните хора.
За телемедицината днес и телемедицината утре ще говорим на 28 юли в следващото от серията професионални събития Connect, организирани от Ratio и Sofia Tech Park, този път със съдействието на DHI Cluster Bulgaria.
Скоро ще обявим и пълната програма!
Входът е свободен, но изисква предварителна регистрация: https://form.jotform.com/221871124416349
Очакваме ви!
📆 28 юли
⏰ 19:00
📍 Sofia Tech Park, сграда Инкубатор, на открито в т.нар. “Английски двор”

Details

Date:
28.07.2022
Time:
19:00 - 21:00
Event Category:
View Event Website