Представяне Инкубатор

Представяне Инкубатор

Представяне

Бизнес инкубаторът на „София Тех Парк“ разполага с около 6 200 кв. м офисна площ, предназначена за стартъпи, които разработват иновативни продукти в трите основни фокусни области на научно-технологичния парк – информационни и телекомуникационни технологии, науки за живота и зелена енергия. Пространството е специално разработено за офисна работа, работа в мрежа /нетуъркинг/ и подпомагане на стартиращи компании да развиват своите идеи в успешен бизнес, както и да имат достъп до различни източници на финансиране.

Една част от офис площите на Инкубатора е предназначена за зрели компании, от които стартъпите могат да черпят ценни знания и опит, фондове, които инвестират в млади компании, предприемачески организации, които помагат за развитието на иновационната екосистема в България. На стартиращите компании Инкубаторът предоставя оборудвани офис пространства, конферентни зали за споделено ползване, складови помещения, зони за отдих, спорт и др.

26 компании развиват дейност в Инкубатора

Вече 26 високотехнологични компании, от които 21 стартъпи, работят и развиват свои иновативни бизнес идеи в офис площите на „София Тех Парк“. Към момента членове на инкубатора са фирми, които предлагат IТ услуги, софтуерни иновации в животновъдството, в областта на сигурността, създават нови продукти, разработват нови материали и др. Тук са и утвърдени организации като мрежата за чисти технологии Cleantech, Microsoft Innovation Center, мрежата за рискови инвеститори Tech Tour, Junior Achievement България. Свой офис в Инкубатора има и Уникредит Булбанк.

Стартиращите компании наематели не само ще използват офис площите, но и ще имат достъп до услуги, които ще подпомагат тяхното развитие – правни, счетоводни, маркетингови, административни, рекламни, съдействие при кандидатстване за финансиране по програми, от различни институции и организации.

Научно-технологичният парк ще осигури на стартиращия бизнес достъп и до последните научни върхови постижения чрез Лабораторния комплекс, в който са изградени и оборудвани 11 високотехнологични модерни лабораторни звена, както и чрез партньорството, което „София Тех Парк“ има с водещи университети  и учени.

Абонамент за бюлетин | Monthly newsletter
X