Компании

Компании

Нашите партньори-стартъпи в Инкубатора са

„Плейграунд Енерджи“ ЕООД
Произвежда части за детски люлки, които при движенията на децата превръщат кинетичната енергия в светлинни и звукови сигнали. Друг техен проект е свързан с образователни табла, при които топлината на човешката ръка се превръща в енергия и светлинен сигнал.
Sciant
„Сайънт“
Компанията е основана от опитни професионалисти в областта на ИТ услугите с опит в преодоляването на технологични предизвикателства: B2B системна интеграция, Web UX и разработка на приложения, проектиране и разработка на база данни.
Барин Спортс АД
Компанията разработва иновативни преносими технологии и услуги, които осигуряват детайлна информация за физическото натоварване и състояние на спортистите в реално време. Системата е инструмент, който превръща традиционните тренировки в изследвания, и е мощен помощник за взимане на важни решения по време на тренировки и официални състезания, намалявайки риска от контузии и подобряване общото състояние на спортистите.
escreo-260x260
3 ЕН 3 ООД
Компанията произвежда иновативни бои за стени под бранда Escreo, на които може да се пише, рисува и т.н. Те са подходящи както за класни стаи, така и за публични пространства и детски кътове.
cmyk
Смик Ингридиънтс АД
Компанията прави екотехнологични и търговски разработки на нова група продукти от безопасни функционални съставки за органична храна. Създаване на органичен вкус от подправки и билки за студена храна чрез използване на механично пресоване в комбинация с естествената им ферментация.
iris solutions
Айрис Солюшънс ООД
Компанията е лицензирана платежна институция от БНБ и развива решения и услуги, свързани с интегрирането на Open – banking продукти, като по този начин прави разплащанията удобни, сигурни и изгодни. Айрис Солюшънс предлага платформа за приемане на онлайн плащания, общ дигитален портфейл и платформа за сделки с недвижими имоти, финансирани с ипотечни кредити. Мисията на компанията е да създаде достъпна и сигурна дигитална среда, която да свързва бизнеса и неговите клиенти.
Kinetik_logo_04
Кинетик Аутомотив ООД
Компанията предлага на пазара първият български спортен електромобил с бутиково производство. В процеса се използва триизмерното принтиране, 91 % от частите и елементите на Kinetik електромобила са дело на компанията. А софтуерът е разработен на 90 % самостоятелно.
brain foods
Новел Плант Фуудс ООД
Компанията произвежда здравословни веган вафли създадени с високо качество суровини на пазара, богати на фибри и без добавена захар. Бранд името на продукта е Brain Foods.

Зрели компании, акселератори, инвестиционни фондове, организации

„ФутболСкаут“ АД
Работи по Networking платформа в областта на футбола ("футболен Linkedin"). Всеки потребител може чрез акаунта си да създава и търси футболни събития от целия свят. Платформата е въвела различни видове акаунт за играчи, треньори и фенове.
А4Е
А4Е ООД
Е платформа, трансформираща възможностите на изкуствения интелект в услуга, достъпна за широк спектър от бизнес потребители като предлага както собствени аналитични алоритми, така и такива на трети страни. Предназначени за широк кръг бизнес потребители - от кафенета и ресторанти до големи дистрибутори, вертикално ориентираните аналитични приложения на А4Е са стратегически инструменти в прогнозирането на продажбите, оптимизирането на бизнес процесите и изграждането на модели за повишаване на ефективността.
jboxers-260x260
„Джей Боксърс“ ООД
ИТ стартъп, който развива продукти в сферата на изкуствения интелект и в областта на вградените устройства. Има собствена платформа за управление на дейностите и данните за предприятия и организации. Един от основните проекти е Fleet Profiler: система за мониторинг и анализ на автомобилни превозни средства, определяне на стил на шофиране и профил на шофьора.
automotive-260x260
Авто Парк България ЕАД
Работата на компанията е насочена към развитието на автомобилната индустрия в България, чрез създаване на нови технологии и утвърждаване на България като водеща R&D дестинация в автомобилния свят, чрез привличане на водещи ОЕМ или Tier 1 автомобилни производители в България. Компанията разработва нови технологии съвместно с един от водещите производители на електронно оборудване в автомобилизма Visteon.
Тех Тур Глобал ЕООД
Занимава се с организирането на събития, в рамките на които формираната от групата сериозна инвестиционна общност разглежда и оценява идеите и концепциите на над 2000 стартиращи и развиващи се компании от Европа. Тази връзка между компаниите и потенциални инвеститори от общността се осъществява чрез провеждането на серия от 25 събития всяка година.
Фондация Джуниър Ачийвмънт България
Дейността на Фондацията е свързана с обучения по предприемачество, подкрепа за стартиращи компании на ученици и студенти, и др.
balkan-260x260
Болкан Лоджик ООД
Компанията работи по развиването на иновативни решения в областта на енергетиката и Internet of Things.
world bank
Световна банка

Част от Инкубатора бяха

„Кидамом“ ЕООД
Развива VOD услуги, които са насочени към семейства и деца. Една от тези услуги е видео облак за споделяне на семейни моменти в цял свят. С екип от „Ксениум“ ООД разработва видео решение, базирано на семантичен анализ (Artificial Intelligence), насочено към бизнес клиенти от цял свят. Партньори по проекта са „Онтотекст“ АД – световен лидер в семантичните технологии.
„Майндскейп“ ООД
Специализирана в създаване и внедряване на иновации в областта на сигурността и транспорта, създаване на специализиран софтуер за контрол на достъп в публични пространства, стадиони, зали, площади, бизнес центрове и жилищни комплекси, както и внедряване на иновативни подходи в сферата на електромобилността.
ЕуроПАТЦ ООД
Създава иновативно устройство за защита на децата с аутизъм. CAPPO е технологична новост в световен план и е на база на иновативна софтуерна програма. Представлява електронно устройство с множество сензори, което се поставя в специално разработена дрешка на гърба на детето и следи къде е то, позицията на тялото му, движението, вибрациите, температурата или дали тялото има досег с вода, и изпраща информацията на мобилни устройства, компютър или таблет на родителите.
Intelics
„Интеликс инженеринг“ ООД
Занимава се с разработване на CASE решение за създаване на HMI middleware, под формата на софтуерен toolchain и framework, насочено към автоматизация на развоя на аутомотив-специфични потребителски интерфейси.
welldrinks-logo
„Уелдринкс“ ООД
Основен предмет на дейност разработването и предлагането на пазара на нови функционални води.
cards-260x260
СО2 КАРДС ЕООД
Занимава се с разработването на методи за компенсация на CO2 емисии, изхвърлени в атмосферата в следствие на човешка дейност. Разработила е технологично онлайн-базирано решение за транспортни услуги и работи по неутрализиране на въглеродния отпечатък на компаниите.
„Профай“ ООД
Работи по разработване на маркетинг платформа, базирана на научни изследвания в областите изкуствен интелект, извличане на информация и обработка на естествени езици.
mammothDB
„МамутДиБи“
Занимава се с разработване на база данни за анализ на големи масиви от данни за нуждите на малки и средни предприятия. Разработката за тяхно приложение с паралелна база данни, която позволява обработка и повишаване на производителността върху стандартен хардуер, вече е подадена в патентното ведомство.
Хелеклауд
Млада компания, предлагаща облачни услуги, чийто партньор е световния лидер Amazon Web Services. Мисията е поставяне на основи за масово приемане на облачните услуги като основна платформа за Информационни и Комуникационни Технологии в средна и мащабна по размер корпоративна среда. Хелеклауд изследва и анализира информационната сигурност и регулаторна съвместимост, управлението на ИТ услугите, както и ефективното и целесъобразно планиране и внедряване на облачни решения.
Go4_logo_GreenBrown-260x260
Супер Фудс ООД
Стартъп, специализиран в производството на сурови био храни. Екипът на компанията разработва своя технология за производство на специализирани храни с всички качества, необходими за здравословно хранене. Тя е първата компания в Европа, която работи и налага иновативната система за оценка на здравословно хранене “Health Star Rating system". През 2016 техни продукти са обявени за най-добър нов специален диетичен продукт на едно от големите европейски изложения за биопродукти в Лондон.
cleantech_bulgaria_logo_noslogan
Клийнтех България
Клийнтех България е бизнес мрежа за чисти технологии, иновации и устойчиво развитие, с научноизследователска, развойна и консултантска дейност в областта на опазване на околната среда, корпоративната социална отговорност, енергиен мениджмънт, енергийна и ресурсна ефективност, климатичните рискове, подкрепа и инвестиране на стартиращи компании.
microsoft
Microsoft Innovation Center
Чрез партньорството с ИнтерКонсулт България (ИКБ) и Start it Smart, Microsoft Innovation Center подкрепя предприемачите във всяка стъпка от пътя им – от разработката на идея до основаване на нова компания. Чрез разнообразни програми, предприемачите ще имат достъп до обучения, ментори и различни Microsoft инструменти, които ще им дадат възможност да достигнат следващото ниво в развитието на бизнеса си.
metro-260x260
Моушън Артс ООД
Дружеството работи в областта на рекламата и предлага разнообразие от канали за външна реклама в страната, избор на различни комуникационни средства, както и иновативни технологични решения. Компанията работи по разработването на система за иновативна услуга- "София Байкс".
printivo-260x260
Принтиво ООД
„Принтиво“ работи в сферата на регенеративната медицина. Основен фокус на дейност е инженирането на човешки костни тъкани и органи. Компанията е създала собствен 3D – биопринтер и формула на биомастил, позволяващи експерименти с цел разработване на костен аналог предназначен за лекарствени изпитвания във фармацевтичната индустрия, ортопедията и денталната медицина.
future-standards
Фючър Стандартс ЕООД
Стартъп компания, която разработва и участва в различни проекти в областта на ИКТ, CAD системите, ранното предизвестяване и мониторинг на природни бедствия, компютърно проектиране на сложни бизнес и публични системи в областта на финансите и образованието, киберсигурността и др.
Bosch_Logo_ready_for_website
Bosch Group
The Bosch Group started an expansion of its global network with a new software engineering center in Sofia. The leading global provider of technologies and services will develop in Sofia Tech Park automotive systems with and for Bosch internal partners.
X