Компании

Компании

Нашите партньори-стартъпи в Инкубатора са

„Плейграунд Енерджи“ ЕООД
Произвежда части за детски люлки, които при движенията на децата превръщат кинетичната енергия в светлинни и звукови сигнали. Друг техен проект е свързан с образователни табла, при които топлината на човешката ръка се превръща в енергия и светлинен сигнал.
Sciant
„Сайънт“
Компанията е основана от опитни професионалисти в областта на ИТ услугите с опит в преодоляването на технологични предизвикателства: B2B системна интеграция, Web UX и разработка на приложения, проектиране и разработка на база данни.
Барин Спортс АД
Компанията разработва иновативни преносими технологии и услуги, които осигуряват детайлна информация за физическото натоварване и състояние на спортистите в реално време. Системата е инструмент, който превръща традиционните тренировки в изследвания, и е мощен помощник за взимане на важни решения по време на тренировки и официални състезания, намалявайки риска от контузии и подобряване общото състояние на спортистите.
escreo-260x260
3 ЕН 3 ООД
Компанията произвежда иновативни бои за стени под бранда Escreo, на които може да се пише, рисува и т.н. Те са подходящи както за класни стаи, така и за публични пространства и детски кътове.
cmyk
Смик Ингридиънтс АД
Компанията прави екотехнологични и търговски разработки на нова група продукти от безопасни функционални съставки за органична храна. Създаване на органичен вкус от подправки и билки за студена храна чрез използване на механично пресоване в комбинация с естествената им ферментация.
iris solutions
Айрис Солюшънс ООД
Компанията е лицензирана платежна институция от БНБ и развива решения и услуги, свързани с интегрирането на Open – banking продукти, като по този начин прави разплащанията удобни, сигурни и изгодни. Айрис Солюшънс предлага платформа за приемане на онлайн плащания, общ дигитален портфейл и платформа за сделки с недвижими имоти, финансирани с ипотечни кредити. Мисията на компанията е да създаде достъпна и сигурна дигитална среда, която да свързва бизнеса и неговите клиенти.
Kinetik_logo_04
Кинетик Аутомотив ООД
Компанията предлага на пазара първият български спортен електромобил с бутиково производство. В процеса се използва триизмерното принтиране, 91 % от частите и елементите на Kinetik електромобила са дело на компанията. А софтуерът е разработен на 90 % самостоятелно.
brain foods
Новел Плант Фуудс ООД
Компанията произвежда здравословни веган вафли създадени с високо качество суровини на пазара, богати на фибри и без добавена захар. Бранд името на продукта е Brain Foods.
addit-transparent 200x200
Рентроникс ООД
Млада компания, която предлага на крайни потребители възможност да наемат използвана потребителска електроника, като телефони, портативни компютри, гейминг конзоли, смарт часовници, за избран от тях период на време. Мисията на екипа е да вдъхне нов живот на употребяваните устройства, като по този начин съдейства за рециклирането и справянето с проблемите свързани с технологичните отпадъци. Бранд името на компанията е Addit tech.
myx
Ем Уай Екс АД
Стартиращата компания е с фокус върху разработването и комерсиализацията на цифрови триизмерни модели на реалността, генерирането на "дигитални двойници" на реални материални активи. Чрез технологията си заснемат и анализират обекти от инфраструктурата, телекомуникацията, недвижими имоти, земеделски земи, растителност и други.

Зрели компании, акселератори, инвестиционни фондове, организации

„ФутболСкаут“ АД
Работи по Networking платформа в областта на футбола ("футболен Linkedin"). Всеки потребител може чрез акаунта си да създава и търси футболни събития от целия свят. Платформата е въвела различни видове акаунт за играчи, треньори и фенове.
А4Е
А4Е ООД
Е платформа, трансформираща възможностите на изкуствения интелект в услуга, достъпна за широк спектър от бизнес потребители като предлага както собствени аналитични алоритми, така и такива на трети страни. Предназначени за широк кръг бизнес потребители - от кафенета и ресторанти до големи дистрибутори, вертикално ориентираните аналитични приложения на А4Е са стратегически инструменти в прогнозирането на продажбите, оптимизирането на бизнес процесите и изграждането на модели за повишаване на ефективността.
jboxers-260x260
„Джей Боксърс“ ООД
ИТ стартъп, който развива продукти в сферата на изкуствения интелект и в областта на вградените устройства. Има собствена платформа за управление на дейностите и данните за предприятия и организации. Един от основните проекти е Fleet Profiler: система за мониторинг и анализ на автомобилни превозни средства, определяне на стил на шофиране и профил на шофьора.
automotive-260x260
Авто Парк България ЕАД
Работата на компанията е насочена към развитието на автомобилната индустрия в България, чрез създаване на нови технологии и утвърждаване на България като водеща R&D дестинация в автомобилния свят, чрез привличане на водещи ОЕМ или Tier 1 автомобилни производители в България. Компанията разработва нови технологии съвместно с един от водещите производители на електронно оборудване в автомобилизма Visteon.
Тех Тур Глобал ЕООД
Занимава се с организирането на събития, в рамките на които формираната от групата сериозна инвестиционна общност разглежда и оценява идеите и концепциите на над 2000 стартиращи и развиващи се компании от Европа. Тази връзка между компаниите и потенциални инвеститори от общността се осъществява чрез провеждането на серия от 25 събития всяка година.
balkan-260x260
Болкан Лоджик ООД
Компанията работи по развиването на иновативни решения в областта на енергетиката и Internet of Things.
world bank
Световна банка
lepzi-logo-600x508
Лепзи Диагностика
Компанията е с опит в проектирането и разработването на медицински изделия, прототипи и на реагенти и прилагане на специализирани процеси за производство и контрол на качеството. предоставя усъвършенствана платформа за имуноанализ, позволяваща бърз поток от диагностична информация за подобряване на медицинската помощ.
entra energy
Ентра Енерджи ЕООД
Kомпания с опит в разработването на умни решения за трансформация, дигитализация и демократизация на енергийния сектор, като развива и инвестира в портфолио от проекти в сферата на възобновяеми енергийни източници, батерии, smart grid и енергийната ефективност.
ICT-Logo
Фондация “Клъстер информационни и комуникационни технологии”
ИКТ Клъстер е стратегическа клъстерна инициатива, която работи в посока подкрепа и развитие на българските МСП, чрез:
Подкрепа на предприемачеството, създаване на бизнес умения, подкрепа за създаването на национална система за рисково финансиране;
Създаване на нови глобални бизнес възможности на МСП в различните региони, отрасли, държави и континенти;
Подпомагане на цифровата трансформация, увеличаване на трансфера на технологии, иновации и развитие на НИРД в България
innovation starter box
Иновейшън Стартър Бокс ЕООД
Първата българска агенция за иновации. Мисията на компанията е България да се превърне във водеща европейска страна в областта на иновациите. Обучават компаниите да използват методи за иновации, насочват правилните процеси, структури и пространства.

Част от Инкубатора бяха

„Кидамом“ ЕООД
Развива VOD услуги, които са насочени към семейства и деца. Една от тези услуги е видео облак за споделяне на семейни моменти в цял свят. С екип от „Ксениум“ ООД разработва видео решение, базирано на семантичен анализ (Artificial Intelligence), насочено към бизнес клиенти от цял свят. Партньори по проекта са „Онтотекст“ АД – световен лидер в семантичните технологии.
„Майндскейп“ ООД
Специализирана в създаване и внедряване на иновации в областта на сигурността и транспорта, създаване на специализиран софтуер за контрол на достъп в публични пространства, стадиони, зали, площади, бизнес центрове и жилищни комплекси, както и внедряване на иновативни подходи в сферата на електромобилността.
ЕуроПАТЦ ООД
Създава иновативно устройство за защита на децата с аутизъм. CAPPO е технологична новост в световен план и е на база на иновативна софтуерна програма. Представлява електронно устройство с множество сензори, което се поставя в специално разработена дрешка на гърба на детето и следи къде е то, позицията на тялото му, движението, вибрациите, температурата или дали тялото има досег с вода, и изпраща информацията на мобилни устройства, компютър или таблет на родителите.
Intelics
„Интеликс инженеринг“ ООД
Занимава се с разработване на CASE решение за създаване на HMI middleware, под формата на софтуерен toolchain и framework, насочено към автоматизация на развоя на аутомотив-специфични потребителски интерфейси.
welldrinks-logo
„Уелдринкс“ ООД
Основен предмет на дейност разработването и предлагането на пазара на нови функционални води.
cards-260x260
СО2 КАРДС ЕООД
Занимава се с разработването на методи за компенсация на CO2 емисии, изхвърлени в атмосферата в следствие на човешка дейност. Разработила е технологично онлайн-базирано решение за транспортни услуги и работи по неутрализиране на въглеродния отпечатък на компаниите.
„Профай“ ООД
Работи по разработване на маркетинг платформа, базирана на научни изследвания в областите изкуствен интелект, извличане на информация и обработка на естествени езици.
mammothDB
„МамутДиБи“
Занимава се с разработване на база данни за анализ на големи масиви от данни за нуждите на малки и средни предприятия. Разработката за тяхно приложение с паралелна база данни, която позволява обработка и повишаване на производителността върху стандартен хардуер, вече е подадена в патентното ведомство.
Хелеклауд
Млада компания, предлагаща облачни услуги, чийто партньор е световния лидер Amazon Web Services. Мисията е поставяне на основи за масово приемане на облачните услуги като основна платформа за Информационни и Комуникационни Технологии в средна и мащабна по размер корпоративна среда. Хелеклауд изследва и анализира информационната сигурност и регулаторна съвместимост, управлението на ИТ услугите, както и ефективното и целесъобразно планиране и внедряване на облачни решения.
Go4_logo_GreenBrown-260x260
Супер Фудс ООД
Стартъп, специализиран в производството на сурови био храни. Екипът на компанията разработва своя технология за производство на специализирани храни с всички качества, необходими за здравословно хранене. Тя е първата компания в Европа, която работи и налага иновативната система за оценка на здравословно хранене “Health Star Rating system". През 2016 техни продукти са обявени за най-добър нов специален диетичен продукт на едно от големите европейски изложения за биопродукти в Лондон.
cleantech_bulgaria_logo_noslogan
Клийнтех България
Клийнтех България е бизнес мрежа за чисти технологии, иновации и устойчиво развитие, с научноизследователска, развойна и консултантска дейност в областта на опазване на околната среда, корпоративната социална отговорност, енергиен мениджмънт, енергийна и ресурсна ефективност, климатичните рискове, подкрепа и инвестиране на стартиращи компании.
microsoft
Microsoft Innovation Center
Чрез партньорството с ИнтерКонсулт България (ИКБ) и Start it Smart, Microsoft Innovation Center подкрепя предприемачите във всяка стъпка от пътя им – от разработката на идея до основаване на нова компания. Чрез разнообразни програми, предприемачите ще имат достъп до обучения, ментори и различни Microsoft инструменти, които ще им дадат възможност да достигнат следващото ниво в развитието на бизнеса си.
Фондация Джуниър Ачийвмънт България
Дейността на Фондацията е свързана с обучения по предприемачество, подкрепа за стартиращи компании на ученици и студенти, и др.
metro-260x260
Моушън Артс ООД
Дружеството работи в областта на рекламата и предлага разнообразие от канали за външна реклама в страната, избор на различни комуникационни средства, както и иновативни технологични решения. Компанията работи по разработването на система за иновативна услуга- "София Байкс".
printivo-260x260
Принтиво ООД
„Принтиво“ работи в сферата на регенеративната медицина. Основен фокус на дейност е инженирането на човешки костни тъкани и органи. Компанията е създала собствен 3D – биопринтер и формула на биомастил, позволяващи експерименти с цел разработване на костен аналог предназначен за лекарствени изпитвания във фармацевтичната индустрия, ортопедията и денталната медицина.
future-standards
Фючър Стандартс ЕООД
Стартъп компания, която разработва и участва в различни проекти в областта на ИКТ, CAD системите, ранното предизвестяване и мониторинг на природни бедствия, компютърно проектиране на сложни бизнес и публични системи в областта на финансите и образованието, киберсигурността и др.
Bosch_Logo_ready_for_website
Bosch Group
The Bosch Group started an expansion of its global network with a new software engineering center in Sofia. The leading global provider of technologies and services will develop in Sofia Tech Park automotive systems with and for Bosch internal partners.
X