Експериментариум

&#x; &#x;

ЕКСПЕРИМЕНТАРИУМ-ТЕРИТОРИЯ ЗА ЕКСПОЗИЦИИ, ИЗЛОЖБИ И ПРЕЗЕНТАЦИИ

Сградата на Експериментариума е част от инфраструктурата на научно-технологичния парк и е предназначена за музеен център на иновациите и високите технологии. Експериментариумът осигурява над 2 000 кв. м. експозиционни площи в три зали, предвидени за високотехнологични и иновативни изложби. Тук благодарение на успешното публично-частно партньорство между „София Тех Парк“ АД и водещата българска софтуерна компания „ТехноЛогика“ ЕАД е създаден първият у нас интерактивен детски център „ТехноМеджикЛенд“.

25
Експеримента
1000
кв. м
1
Зали
15
Изложбени стойки

Експозиции

ТехноМеджикЛенд

Детският интерактивен център TechnoMagicLand е създаден от партньорството на „София Тех Парк“ АД с българската софтуерна компания „ТехноЛогика” ЕАД. В разработването на над 35 -те опита от експозицията са участвали учени, специалисти и методисти в съответни научни области, сред които и представители на академичната общност. „ТехноМеджикЛенд“ предлага интересни, забавни и полезни занимания на деца от 7 до 14 години, както и на ученици от гимназиален курс с техническа насоченост и интереси. Експозицията се състои от любопитни опити, интерактивни установки и експерименти в областите химия, физика, математика, компютърни науки, роботика, оптика и други. Организират се групови посещения, както и курсове по роботика, инженерство и други. Гражданското обединение е отворено за присъединяване на други физически или юридически лица, които биха искали да подпомогнат или да допринесат за развитие на експозицията. Амбициите на „София Тех Парк“ АД са интерактивният детски център да стане част от европейската мрежа на научните центрове.

Събития

january, 2019

03jan10:0016:00Bosch Welcome conference

04jan9:0017:00Bosch Workshop

12jan12:0018:00100 години от основаването на Международен астрономически съюзhttps://www.facebook.com/events/2255551407802566/

17jan13:00Обучения по програмата Еразъм+: Модул № 2 Технологичен трансфер

Дейности

workshop

Творчески работилници

demo

Демонстрации

class

Курсове

X