Събития Експериментариум

Обучения

TechnoMagicLand организира учебни курсове и работилници за деца, които имат за цел да разширят получените в училище знания и практически умения в областта на техниката, информатиката, природните науки и технологиите. Съдържанието и методиката на провеждане на курсовете са разработени специално за особеностите на различните възрастови групи. Занятията се провеждат в добре оборудвани зали, в удобно време и са с различни формати и продължителност. Водещите са отлично подготвени и имат практически опит в работата с деца. След края на всеки курс децата получават сертификат за придобитите знания и умения.

Записването за участие в курсовете и работилниците става от родител или настойник с попълване на електронния формуляр по-долу, като ни пишете на имейл адрес: office@technomagicland.com.

 

 

 

Въведение в инженерството за деца – 23 февруари 2019 г. от 10.30 часа

Курсът е предназначен за деца от възрастова група 8-11 години, които проявяват интерес към техниката и графичното създаване на модели и обекти. Идеята, заложена в програмата, е да преведе малките участници през всички стъпки на създаването на конкретен обект/предмет – от идеята до физическата му реализация и да им разкрие магията на творчеството.

Въведение в техниката за деца – 1 април 2019 г. от 15.00 часа

Курсът е интензивен и е подходящ за деца на възраст 9 – 10 години, които имат интерес към техниката и са любопитни да направят и програмират собствен робот. По време на занятията любопитковците ще се запознаят с някои основни понятия от механиката, електрониката и роботиката и ще придобият базисни знания в областта на физиката и програмирането. Курсът е базиран на сглобяването и програмирането на роботи Lego Mindstorms, които децата ще могат да оживят и да управляват самостоятелно със възможностите, които предлага специализирания софтуер. По време на обучението с един комплект работят две деца, като след всяко занятие се запазва направеното до момента, без да се разглобява.
Програмата на курса представлява съвкупност от теоретични и интерактивни занимания, по време на които децата ще могат да учат като експериментират.
В края на курса децата ще демонстрират уменията на създадените от тях роботи и ще получат сертификат за участие в обучението.

Инженерство за юноши с първи стъпки в SOLIDWORKS и 3D технологиите – 18 февруари 2019 г. от 14.30 часа

Курсът е подходящ за юноши на възраст 12+, които имат интерес към конструирането, 3D моделирането и 3D принтирането и са любопитни да научат подходи и техники за дизайна и конструирането на изделия.

Въведение в разработването на компютърни игри (Game Development) – Модул I – 9 март 2019 г. от 13.00 часа

Обичаш ли да играеш на компютърни игри? А знаеш ли как се създават? Нашият 5-дневен курс за разработване на компютърни игри чрез плаформата Unity е подходящ за деца над 9-годишна възраст, без предварителни знания или опит в областта на програмирането, но с интерес към компютрите и технологиите.

Технологична лаборатория за уеб дизайнери и уеб проектанти – 30 март 2019 г. от 10.30 часа

Представяме ви най-новия проект в TechnoMagicLand – Технологична лаборатория за уеб дизайнери и уеб проектанти. В нея заедно с младите уеб ентусиасти ще създаваме бъдещето на интернет – или поне ще ги вдъхновяваме да го правят сами малко по-късно.
Лабораторията се състои от два обучителни модула, който в TechnoMacigLand наричаме „предизвикателства“ (Challenges). Първият от тях носи наименованието „Уеб дизайн и въведение в техниките за уеб проектиране с WordPress (WordPress Challenge I)“, а вторият – „Уеб дизайн и проектиране с техники за графичен дизайн (Challenge II)“.

Създаване на приложения за Андроид – 9 февруари 2019 г. от 14.30 часа

Курсът е интензивен и е подходящ за деца на възраст от 8 до 13 години, които имат желание да се превърнат от потребители на умните си телефони в създатели на приложения за тях.

Работилница на тема “3D modeling & SOLIDWORKS” – Очаквайте скоро!

Работилницата е подходяща за юноши на възраст 12 + и представлява кратко въведение в света на 3D моделирането, значението на понятията CAD и CAE и възможностите на софтуера за 3D моделиране и продуктов дизайн – SOLIDWORKS

CARS: Конструиране и технология на автомобилите – Очаквайте скоро!

Този курс представлява кратко въведение в динамичния и безкрайно интересен свят на автомобилите: как се ражда идеята за новия автомобил, как се развива, за да може да бъде произведен, от какви части и агрегати се състои, какви са техните характеристики и много други любопитни и важни неща. В качеството си на „експерти“ с повече знания, участниците ще разгледат и анализират с помощта на нашите лектори някои специални технически решения на известни автомобилни производители, ще научат любопитни факти за автомобилните спортове и състезания и ще се забавляват истински.

Презентации

Абонамент за бюлетин | Monthly newsletter
X