Конференцията за представяне на научните проекти на лабораториите от София Тех Парк ще се проведе онлайн

Конференцията за представяне на научните проекти на лабораториите от София Тех Парк ще се проведе онлайн

 Екипите от научните звена в Лабораторния комплекс на София Тех Парк ще представят постигнатите резултати от научни проекти, реализирани в периода 2019-2020 г. Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в страната и актуалните заповеди на Министерството на здравеопазването, събитието ще се проведе изцяло онлайн на следния линк

https://meet.google.com/aqx-vyvr-sda?authuser=0

 

Излъчването ще се състои на 29.10 от 13.00 часа, като зрителите ще могат да задават своите въпроси след всяка презентация.

Разработките са финансирани от бюджета на Сдружението за научноизследователска и развойна дейност, което управлява Лабораторния комплекс на научно-технологичния парк. Членове на сдружението са „София Тех Парк“ АД, Софийският университет „Св. Климент Охридски“ и Техническият университет-София.

На представянето са поканени представители на Министерство на икономиката, Министерство на образованието и науката, на Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“,  БАН и други.

Реализираните проекти са със следната тематика:

  • „Получаване и характеризиране на биоактивни екстракти от маточина, обогатени на розмаринова киселина, за създаване на иновативни продукти“ и е разработен от Биофарма комплекса на София Тех Парк.
  • „Създаване на платформа за високотехнологични биоинженерни и биоиформатични изследвания (Част 2. Тотален контрол на микробиома)“ е разработка на учените от лаборатория „Биоинфотех“ на София Тех Парк.
  • „Наблюдение и анализ на смущенията и заетостта на спектъра в ISM-диапазонитe за реализация на надеждни IoT приложения“ е разработка на лаборатория „Интелигентни комуникационни системи“ на научно-технологичния парк.
  • „Метро молд / Metro mold“ на лаборатория „3D креативност и бързо прототипиране“.
  • „ХолоТомография“ е иновативен проекта, по който работят експертите от лабораториите „Виртуална и добавена реалност“ и „3D креативност и бързо прототипиране“.
  • „Високопроизводителни пресмятания (HPC) в сложни системи“ се изпълнява от лаборатория „Високопроизводителни изчисления“.
  • „Модели за ранно предупреждение за потенциални масови кибер атаки към икономически и обществени организации – Фаза II: Пилотна версия на „CyResLab Monitor“ е проект на лаборатория „Киберсигурност“ на София Тех Парк.
X