Българският отбор по синтетична биология ще представи постигнатите резултати на световното състезание по синтетична биология iGEM

Българският отбор по синтетична биология ще представи постигнатите резултати на световното състезание по синтетична биология iGEM

Българският студентски отбор по синтетична биология iGEM Bulgaria и екипът на лаборатория „Биоинфотех“ на София Тех Парк ще представят постигнатите резултати от участието на младите учени на финала на престижното световно състезание по синтетична биология iGEM, което се проведе в края на октомври в Бостън, САЩ.

Събитието ще се състои на 9 ноември 2018 г. от 11 часа в сграда Инкубатор на София Тех Парк (бул. „Цариградско шосе“ 111 Г, партер), зала „Хамбар“.

Това е третото поред участие на отбора ни по синтетична биология в международното състезание iGEM, като и тази година екипът се завърна с медал.

Младите учени ще представят и проекта си, свързан с ранната диагностика на заболяването муковисцидоза, с който те представиха България в надпреварата.

„София Тех Парк“ АД и Сдружението за научноизследователска и развойна дейност към научно-технологичния парк подпомогнаха подготовката на iGEM Bulgaria като предоставиха безвъзмездно лабораторията „Биоинфотех“ за разработването на състезателния проект. Младите ни учени бяха подкрепени и от Студентския съвет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“, компаниите „Куестърс“ (Questers), „Промега“ (Promega), IVD, IDT и New England Biolabs.

Повече за световното състезание iGEM – http://igem.org/Main_Page

Повече информация за iGEM Bulgaria – http://2017.igem.org/Team:Bulgaria

X