Първа среща на Клуба на Анонимните новатори

Първа среща на Клуба на Анонимните новатори

Първа среща на Клуба на Анонимните новатора

Първата от поредиците срещи на клуба на „Анонимните новатори“ се проведе в сграда Инкубатор на научно-технологичния парк.

Инициативата за събитията е на София Тех Парк и те имат за цел дa позволят на хората с интерес в иновациите и науката да обсъждат свободно своите идеи и предизвикателствата пред тях, да обменят опит и да получат съвет как да превърнат концепциите си в продукти или услуги готови за крайния потребител.

На срещата присъстваха както хора с интересни иновативни идеи, така и вече утвърдени предприемачи. Дискусията започна с кратка сесия, по време на която Атанас Шарков, предприемач с многогодишен опит, разказа своята история на успеха и сподели ценни бизнес практики с присъстващите. Участниците имаха възможността да се запознаят и с PRODRONESYS – една от бързо растящите компании на българския пазар, с фокус върху грижата за опазването на околната среда чрез обследване на почвеното разнообразие и ясни решения при проблемните области: засушаване, опасност от пожари и база данни в реално време. .

Експерти от „Визия за София“, които имат отношение към ландшафтната архитектура, коментираха как почвеният анализ може да допринесе за подобряване на средата в междублоковите пространства и при създаването на градски градини.

Участие в срещата взеха представители и ментори в инициативата ZeroStart,  студенти от Софийския Университет, членове на НПО сектора, подкрепящ МПС. Последната част на събитието позволи на всички участници да се запознаят, да обсъдят идеи и мнение в неформална обстановка.

Следващата среща на клуба на „Анонимните новатори“ ще се състои през септември.

X