Българската компания „Ре Енерджи“ участва в Седмица на стартиращите компании в Дюселдорф

Българската компания „Ре Енерджи Инженеринг“ ЕООД, която е партньор на София Тех Парк и част от иновационната екосистема на научно-технологичния парк, се включи в поредицата от събития от Startup Woche Düsseldorf 2019 (SWD19) – Седмица на стартиращите компании, която се проведе в Дюселдорф, Германия на 10 и 11 април 2019 г. Фирмата е специализирана в областта на геотермални термопомпени системи.

Събитието се провежда всяка година и е насочено в подкрепа на стартиращи компании или компании, започващи разширяване на дейността си. Дюселдорф и провинцията Северен Рейн-Вестфалия (NRW) са средище на представителства на редица ключови предприятия от Германия и света. Регионът е с развита бизнес инфраструктура и е привлекателна среда за нови предприятия.

Важно в изданието SWD19 беше събитието „Северен Рейн-Вестфалия среща Източна Европа“. Бизнес експерти от NRW преценяват, че разширяване сътрудничеството между предприятия от двата региона ще доведе до значими резултати. Събитието „NRW среща Източна Европа“ посети и консулът на България във Франкфурт Румен Бонев, завеждащ Служба по икономическите и търговски въпроси. Г-н Бонев оцени присъствието на „Ре Енерджи“ специално за форума в NRW и изрази готовност за съдействие в комуникирането на бъдещи сътрудничества в сферата на геотермалните системи.

Представители на „Ре Енерджи“ посетиха Енергийна Агенция NRW в Дюселдорф. На среща с д-р Екехарт Бюшер, ръководител контактна мрежа минна и енергийна икономика в агенцията, беше коментирано ключовото място на геотермията сред бъдещите технологични решения в енергийния сектор в Германия. Инж. д-р Стефан Антонов, инженер по управление на системи в енергийния сектор, представи „Ре Енерджи“ и мотивира нейното сътрудничество в бъдещи международни проекти с опит и експертиза на водеща компания в бранша.

„Ре Енерджи“ се включи и в други събития от Седмицата на стартиращите компании, които застъпиха практически детайли в провеждането на международни бизнес сътрудничества. Бяха обсъдени редица примерни ситуации и мерки за оптимизиране отношенията сред международни партньори, с цел ефективен бизнес, ясна комуникация и прогресиращи проекти.