Инициативата „Дерзай“ на София Тех Парк представя Теодосий Теодосиев от Kinetik Automotive

 

Инициативата „Дерзай“ на София Тех Парк организира безплатен уебинар “Много хора ни казваха, че няма да успеем: Как се създава електрически спортен автомобил в България с малък екип” с участието на Теодосий Теодосиев, основател на Kinetik Automotive. Компанията е част от бизнес общността в Инкубатора на научно-технологичния парк.

В рамките на един час Тео ще разкаже как е възникнала идеята за създаването на уникални спортни автомобили, как се е сформирал екипът, който работи по проекта, както и какво е характерното за този вид коли, което ги отличава от другите спортни модели. Той ще сподели своя опит в областта на финансирането на стартиращ бизнес, привличането на клиенти и партньори, развитието на проекти, създаването на собствен бранд и маркетингова стратегия, както и своите идеи за бъдещи нови проекти и начинания. Теодосий ще коментира и предизвикателствата пред младите компании в условията на кризата с разпространението на COVID-19 и подхода, който може да се приложи за намаляване на негативните влияния от икономическите последици от пандемията.

Зрителите ще имат възможност и да зададат своите въпроси към Тео, както и към Натанаил Стефанов, който е част от екипа на София Тех Парк, и ще е партньор и водещ на разговора.

Това е поредният уебинар от инициативата „Дерзай“ на София Тех Парк, която е насочена към активните млади хора, новатори, предприемачи, учени, студенти, ученици. Тя цели да предостави актуална информация на компаниите, различни гледни точки, идеи и проекти, да споделя положителни примери за личностно, професионално и бизнес развитие, както и да дава възможност за обмен на опит чрез дискусия с аудиторията.

„Дерзай“ ще продължи да представя и през следващите седмици различни гледни точки и мнения по отношение на предизвикателствата, породени и от кризата с COVID-19, която завладя света през последните месеци, както и ще се опита да посочи примери за добри практики и да предостави съвети от експерти.

За Теодосий Теодосиев

Той е основател на компанията Kinetik Automotive, чиито екип разработи първия електрически спортен автомобил. Също така той е сериен предприемач. Основател е на софтуерната фирма DevLabs,  базирана във Варна,  съосновател е и на единствения български стартъп преминал през най-престижния accelerator Y Combinator в силициевата долина. Завършил е Техническия университет във Варна, Executive MBA в Cotrugli Business School и след дипломна квалификация в Япония ” . Любимата дума на Теодосий е „невъзможно“, особено, когато хората я използват по отношение на неговите начинания. Това, което го прави особено щастлив е да опровергава тези мнения. Теодосий вярва, че един от начините да „хакнете системата“ е винаги да се стремите да дадете възможност за реализация на талантливи, енергични и целенасочени хора, незавимо от техния академичен или практически опит . Затова и любимият цитат на Тео е на американската етноложка Маргарет Мийд, който гласи следното: „Никога не се съмнявайте, че малка група мислещи, отдадени граждани могат да променят света. Всъщност, само тя може да го промени“. Това послание е в основата и на самия проект за създаване на Kinetik Automotive. Защото зад името и красивото лого на компанията стои малка група от вдъхновени и активни хора, които буквално променят света на автомобилизма.

Теодосий и Натанаил ще Ви очакват на:

Дата:08.05.2020

Час: 16.00-17.00

Как: Разговорът с Теодисий Теодосиев можете да гледате в онлайн стрийм на страницата на София Тех Парк във FB – https://www.facebook.com/SofiaTechPark/