Проведе се вторият флора фестивал “София Тех Парк на цветята и изкуствата” 

Вторият флора фестивал “София Тех Парк на цветята и изкуствата” се проведе на 13 и 14 май в откритите площи на научно-технологичния парк.

Фестивалът събра десетки производители на цветя и флористи, търговци, любители и новатори в областта на флората, които представиха на посетителите цветни инсталации, разнообразни уникални растителни видове, продукти от маслодайни и немаслодайни растения, градински пособия, иновативни методи и технологии за отглеждане на растения в домашни условия, както и с приложението на технологиите в земеделието. 

Тази година специално място на ‘’София Тех Парк на цветята” беше отделено на “изкуството”. За деца и възрастни бяха организирани тематични работилници, в които сами създадоха ръчно свое произведение на изобразителното изкуство. Те се запознаха с професионални художници и се включиха в различни уъркшопове и ателиета за рисуване.  

Благодарим на всички посетители и участници, които донесоха слънчево настроение, прекрасни емоции и заедно с тях направихме зелени площи на София Тех Парк още по-цветни и пъстри! 

Благодарим на нашите партньори от Столична община, район “Младост”, Асоциация на флористите в България, Базар на изкуствата и творческите занаяти и Кадъръ медия за подкрепата и организацията.

Благодарим и на нашите медийни партньори от БНТ, БНР, в. “24 часа”, Столица.бг, Кмета.бг, Economic.bg и DIR.bg.

Ще ви очакваме догодина на следващия фестивал “София Тех Парк на цветята”!