Robotics Strategy Forum 2020 ще се състои в партньорство със София Тех Парк

След успеха на RSF2019, който събра на едно място държава, бизнес и образование,  неговото продължение тази година цели да обсъди следващото ниво технологични  предизвикателства пред бизнеса, включително в Централна и Източна Европа.

∙ Къде се намира България в областта на автоматизацията спрямо Румъния и Сърбия?

∙ Какви технологии се внедряват в една умна фабрика?

∙ Каква е ролята на R&D центровете в производството?

∙ Следващата технологична революция – 5G или Wi-Fi6?

Христо Гилищаров, управител на FANUC България, Георги Грозданов, ръководител на Техническия инженерен център на “Фесто”, Калоян Георгиев, ръководител екип и архитект IoT  решения за автоматизация и енергиен мениджмънт в Schneider Electric са само част от  експертите, които ще се включат по време на събитието. В следващите дни на страницата на  събитието ще бъдат обявявани и следващите лектори.

Форумът се организира от Професионалната асоциация по роботика и автоматизация (ПАРА) и ще се състои на 22- ри октомври в София Тех Парк – сграда Инкубатор. По повод извънредната ситуация и  необходимостта от предпазни мерки, лекциите ще се излъчват онлайн на страниците на ПАРА  във Фейсбук и YouTube. От 9:00 до 17:00 ще има специална експо зона, разположена в сграда  Инкубатор, в която ще може да се разгледат различни видове индустриални и образователни  роботи. Дискусионните панели ще се проведат на английски език.

Основни спонсори на събитието са „Фесто“, „FANUC“, и “Schneider Electric България”. RSF2020  получава подкрепата в лицето на „Американска търговска камара в България“, като  институционален партньор. Събитието е подкрепено още от Българска стопанска  камара, Иновативна София – направление „Дигитализация, иновации и икономическо  развитие“, ИАНМСП – Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия,  Експортен хъб България. Партньор на събитието е и София Тех Парк.

Като медийни партньори се включват издателствата за специализирана техника „ТЛЛ Медиа“,  „Ел Медиа“, и “Инженер.bg”. Събитието е подкрепено и от медийните издания CIO,  TrendingTopics, Успелите, DevStyler, и Business Daily с Димитър Вучев.

Тази година Robotics Strategy Forum 2020 е фокусирано върху ролята на роботиката и общата  картина на Балканите, както и как COVID-19 повлия на решенията за автоматизация на  локалните предприемачи.

В началото на събитието ще бъдат разгледани резултатите от анкетата на асоциацията за ролята на  автоматизацията по време на пандемията.

Robotics Strategy Forum 2020 – Overivew

В отделни панели ще се разгледат кои са технологичните трендове у нас, Европа и света.  Темите за 5G, ролята на роботите в отделни сектори, както и кои са иновациите внедрявани у  нас и на световно ниво ще бъдат разгледани от редица специалисти от индустрията. Темата за  умните фабрики, колаборативните роботи и дигитализацията по време на пандемия са  ключовите теми на тазгодишното издание.

Няколко специализирани сесии ще разгледат въпросите от типа на: как се поддържа устойчиво  развитие чрез иновации и къде е ролята на R&D центровете за създаването на иновации у нас.

Събитието е подходящо за инженери от сферата на производството, ИТ индустрията и  мениджмънт висше ниво.

На специалната офлайн зона, посетителите ще имат възможност да разгледат различни видове  роботи и автономни системи.

RSF 2020 изисква задължителна, но безплатна регистрация на

https://www.robostrategy2020.para.expert/ или на https://rsf2020.eventbrite.com