Стартира новият формат Tech Park Talks на София Тех Парк за технологии, бизнес и наука

07 декември 2023

Стартира новият формат Tech Park Talks на София Тех Парк за технологии, бизнес и наука
Tech Park Talks – срещата на лидерите, която задава темите в света на технологиите, бизнеса и науката – стартира на 13-ти декември!

Новият формат, продуциран от София Тех Парк и Ivan Radev Studio, е поредица от мотивиращи, образователни, технологични и иновативни събития.

Пилотното му издание ще e своеобразен обзор и разбор на изключително динамичната в технологично отношение 2023 година. Ще дискутираме постиженията в света на иновациите и предприемачеството. Ще зададем очакванията към 2024 година, кое ще бъде хитът и кои ще се ключовите думи, които ще чуваме най-често, когато говорим за технологии и дигитален свят.Локация: форум “Джон Атанасов”, София Тех Парк
Участници:
Пламен Стайков, IBM
Светлин Наков, SoftUni
Явор Михайлов, MYX
Тема: Какво се случи с технологиите през 2023 г. и какво ще разтресе света през 2024 година?!
Водещ: Александър Кадиев
Начало: 18.30 часа
София Тех Парк – 13-ти декември

Tech Park Talks! Ще говорим за бъдещето, което е тук!

Кои са нашите първи гости, чиито мнения и прогнози ще чуем?

Пламен Стайков, IBM – експерт с 25-годишен опит като бизнес лидер, IT специалист, софтуерен инженер, ръководител на софтуерни и IT проекти, преподавател по информационни технологии и лидерство, “Lego Serious Play“ инструктор, квантов ентусиаст“ и специалист по изкуствения интелект. Ръководител е на множество трансформационни и иновационни програми и екипи в редица международни корпорации. В момента е глобален изпълнителен директор на Multivendor екипите за предоставяне на технически услуги на IBM. Създател е и спонсор на българския филиал на „Academy of Technology” в IBM, на „IBM Sofia Accelerator Program”, основател и лидер на редица програми и академии за развитие на знания и умения на IBM, както и на редица бизнес ресурс групи като Women@IBM, Runners@IBM, University Relations@IBM. Носител е на множество награди за иновации и високи постижения в сферата на високите технологии, образованието и ангажираността като TSIA Star Awards, Stevie Awards и др. Отдаден е на идеята за продължаващо развитие и растеж на ИТ общността в България.

Д-р Светлин Наков, SoftUni – програмист и предприемач, съосновател и директор „Иновации и вдъхновение“ в SoftUni – най-голямата образователна IT институция в България. Основател е и член на Съвета на директорите на ЧПГДН „СофтУни БУДИТЕЛ“.
Д-р Светлин Наков има 20-годишен опит като софтуерен инженер, ръководител на софтуерни и ИТ проекти, преподавател по информационни технологии, програмиране и разработка на софтуер, ИТ консултант, предприемач и автор на множество книги, статии и курсове по програмиране и софтуерни технологии. Носител е на наградата “Джон Атанасов” на Президента на Република България и наградата на Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ) за специален принос към развитието на високите технологии у нас. Мечтата му е да направи България “Силициевата долина” на Европа чрез образованието и иновациите. Преподавател е по компютърни науки в СУ “Св. Климент Охридски”, НБУ и ТУ- София.

Явор Михайлов, MYX – енергичен 22-годишен предприемач, съосновател на MYX и изпълнителен директор от създаването на компанията през 2020 година. Под неговото ръководство, в сътрудничество с талантливия управленски екип, с който работи, иновативната компания се утвърждава като водещ европейски доставчик на дигитални двойници. Само за две години MYX се разраства и отбелязва впечатляващ растеж, увеличавайки екипа си до над 150 души и завладява международните пазари. Компанията успява да дигитализира над 10 000 обекта на компании от телекомуникационния сектор, като с това допринася и за по-свързано бъдеще. Не случайно и мотото на компанията е “Ние създаваме най-точното дигитално копие на света!” Явор Михайлов има ключова роля за разрастването и успеха на MYX на технологичния пазар. Компанията MYX развива своите иновативни продукти и услуги в София Тех Парк и е част от иновативната екосистемата на научно-технологичния парк.

Елате на Tech Park Talks, за да чуете тяхното виждане за развитието на технологиите през 2023 година и прогнозата им за бъдещето, което е тук!

А, след сериозната част на Tech Park Talks ви каним да обмените мисли и идеи с нашите лектори и помежду си на чаша вино на нашия коледен нетуъркинг коктейл!

Събитието се провежда в партньорство с IBM, SoftUni и MYX.

Линк за безплатна регистрация: https://www.eventbrite.com/e/tech-park-talks-tickets-773572234377?aff=oddtdtcreatorИнициативата е в рамките на участието на София Тех Парк в Enterprise Europe Network (EEN) и се съфинансира по EEN.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни