Топ експерти обсъдиха предизвикателствата пред мениджърите в новото време на второто издание на Tech Park Talks

20 март 2024

Топ експерти обсъдиха най-актуалните предизвикателства, пред които са изправени мениджърите в днешната динамична работна среда по време на второто издание на формата за наука, технологии и предприемачество Tech Park Talks, продуцирано от София Тех Парк.

Събитието се проведе на 18 март в иновационен форум “Джон Атанасов” на научно-технологичния парк и в него участваха топ експертите Силвия Куманова, създател на компанията Somenso и консултант по управление на стреса, бизнес трансформация и поведенчески психолог, Димитър Димитров- основател на една от най-бързо растящите български компании в областта на IoT и интелигентни решения за сгради – Shelly и Любомир Гетов, мениджмънт консултант към международната организация International Council of Management Consulting Institutes в области като стратегия, продажби, управление на процеси, маркетингово позициониране и комуникации. Водещ на събитието беше популярният актьор и телевизионер Александър Кадиев.

Повече от час и половина тримата участници и стотиците присъстващи в залата дискутираха предизвикателствата, пред които са изправени бизнесите, мениджърите и техните екипи в новата парадигма на работа. Те споделиха своя богат опит за това как се мотивират специалистите в днешно време, как различните поколения се събират в екип с обща цел и какви са новите проблеми и тенденции в организирането на хора и процеси в нашия бързо променящ се свят. Как да бъдат приучени служителите отново да върнат в офисната среда, какви са характеристиките на отделните поколения, които в момента са част от пазара на труда и какви индивидуални подходи да се следват за успешно управление на човешките ресурси бяха също част от темите на разговора между участниците. Специалистите коментираха и как претоварването, отговорностите, стреса и напрежението влияят на ефективността, бърнаута, психичното и физическото здраве на мениджъри и служители. Бяха изведени и някои техники и методи за преодоляване на тези процеси, които са неизменна част от работната среда в компаниите. Експертите отговориха и на въпросите как се появяват и кои ще са устойчивите нови професии, как се работи с новото поколение Gen Z и как ще се променят отношенията в работната среда и в екипите през следващите години в очакване на навлизане на пазара на труда на представителите на поколение Alpha.

Събитието завърши с нетуъркинг коктейл, който даде възможност на присъстващите да обменят идеи и опит с панелистите и помежду си.

Tech Park Talks има за цел да създаде платформа за диалог между професионалисти от различни индустрии, насърчавайки споделянето на знания и опит. Форматът е поредица от мотивиращи, образователни, технологични и иновативни събития и се организира от София Тех Парк и Ivan Radev Studio. Инициативата е в рамките на участието на научно-технологичния парк в Enterprise Europe Network (EEN) по проект InnoForward №101052626, съфинансиран от Европейската комисия.

Tech Park Talks! Говорим за бъдещето, което е тук!

Очаквайте скоро филм от втория епизод на Tech Park Talks и новини за следващото издание.

Гледайте първото издание на поредицата тук: Tech Park Talks | Какво ще разтресе света на технологиите през 2024 г.?

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни