Офис сгради

Офис сгради

В София Тех Парк има следните офис сгради:

Сграда Инкубатор – около 4 500 кв. м офисна площ, предназначена за стартъпи, които разработват иновативни продукти в трите основни фокусни области на научно-технологичния парк – информационни и телекомуникационни технологии, науки за живота и зелена енергия. Пространството е специално разработено за офисна работа, работа в мрежа /нетуъркинг/ и подпомагане на стартиращи компании да развиват своите идеи в успешен бизнес, както и да имат достъп до различни източници на финансиране. Повече за условията за кандидатстване за офис площи в Инкубатора можете да намерите ТУК.

Друга част от Инкубатора е предназначена за зрели компании, от които стартъпите могат да черпят ценни знания и опит, фондове, които инвестират в млади компании, предприемачески организации, които помагат за развитието на иновационната екосистема в България.

Инкубаторът предоставя на компаниите оборудвани офис пространства, конферентни зали за споделено ползване, складови помещения, зони за отдих, спорт и др.

В момента 22 високотехнологични компании, от които 14 стартъпи, работят и развиват свои иновативни бизнес идеи в офис площите на „София Тех Парк“. Към момента членове на инкубатора са фирми, които предлагат IТ услуги, софтуерни иновации в животновъдството, в областта на сигурността, създават нови продукти, разработват нови материали и др. Тук са и утвърдени организации като мрежата за чисти технологии Cleantech, Microsoft Innovation Center, мрежата за рискови инвеститори Tech Tour, Junior Achievement България. Свой офис в Инкубатора има и Уникредит Булбанк.

 

Walltopia Collider Activity Center

Многофункционален център, изграден от първия частен инвеститор на територията на научно-технологичния парк  и световен лидер в производството на изкуствени стени за катерене – “Уолтопия”. Предлага обща площ от 13 хил. кв.м, в това число офис площи за иновативни компании с развойна дейност, зони за отдих и спортен комплекс.

Иновациите срещат опита в Synergy Tower – новата бизнес сграда в София Тех Парк

Synergy Tower е най-новият проект на ,,Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ (ФНИБ). Дружеството притежава 15-годишен опит в ключови инвестиции в сектора на недвижими имоти и портфолио от завършени проекти като ,,Камбаните Бизнес Център”, East Tower и Kambanite Green Offices.  Synergy Tower ще представлява клас А бизнес център с РЗП 50 761.38 кв.м. С височина от 83 метра той ще бъде най-високата и най-голяма сграда на територията на ,,София Тех Парк”.

Проектът, разработен от ,,А и А Архитекти”, представлява не само бизнес сграда, а цялостен център за иновации, развитие на бизнеса и  социална среда. Съгласно изискванията на ,,София Тех Парк” не по-малко от 30% от офисите ще бъдат предназначени за компании с изследователска дейност. Сградата ще предложи на своите обитатели просторни и гъвкави решения за разполагане на офисните части. Първите 8 етажа над партерния са с отдаваема площ 2750 кв.м. всеки, с до 350 работни станции, а етажи 9-14 са с площ от 1350кв.м. и до 180 работни станции. Последният, 16-ти етаж, е предназначен за офиси.

Освен развитие на пълноценна работна среда Synergy Tower ще предложи множество възможности за социални дейности, които да са в  улеснение за работещите на територията на комплекса. Сградата предвижда наличието на ресторант, кафене със споделена библиотека, фризьорски салон, куриерски услуги и прилежащ зелен парк. В допълнение към изключително комуникативната си локация, сградата ще разполага с паркоместа  за 402 автомобила, част от които оборудвани със зарядни станции за електрически коли и скутери, 30 паркоместа за мотоциклети и над 300 за велосипеди. За да насърчи природосъобразния начин на придвижване на своите обитатели, сградата ще разполага със  съблекални за общо ползване, снабдени с душове и шкафчета за преобличане .

Synergy Tower ще бъде сертифицирана по системата LЕED, която залага строги изисквания за проектирането, изграждането и поддръжката на ,,зелени сгради”, в унисон със заобикалящата ги среда и с внимание към използваните от тях природни ресурси. Според един от аспектите на сертификата, сградата ще разполага със соларни панели на покрива, които ще доставят част от енергията, необходима за захранването ѝ.

В момента Synergy Tower е на етап ,,груб строеж”, като се очаква сградата да бъде пусната в експлоатация през втората половина на 2021г. Повече информация и актуални новини за сградата можете да откриете на: https://synergytower.com.

X