EВРОПЕЙСКА НОЩ НА УЧЕНИТЕ 2022

September 30, 2022 6:00 PM – 9:00 PM

За шести път София Тех Парк се включва в Европейска нощ на учените и вратите му ще са отворени за любителите на науката и знанието вечерта на30 септември 2022 г.

то цели да затвърди пред обществото ключовата роля на науката, нейната свързаност с ежедневието на човека и да насърчи интереса на децата и младежите към научноизследователската дейност. Мисията на тазгодишното издание е да покаже, че комбинацията Наука + Околна среда + Изкуство води до устойчиво развитие на обществото.

Фокус на събитията от Нощта тази година е темата за стъклото, най-универсалният материал в човешката история със съществена роля в обществото за технологичен, научен и икономически напредък, и изменението на климата и свързаните спешни и важни избори, който човечеството трябва да направи.

Чрез различни лекции, демонстрации и щандове ще пренесем посетителите в научноизследователския свят, ще покажем на децата колко е забавно да си учен и ще демонстрираме научни постижения в различни области.

Повече информация за Европейска нощ на учените можете да откриете на официалния сайт на то:

https://fresher-researchersnight.bg/

както и в социалните мрежи:

https://www.facebook.com/ResearchersBG

https://www.instagram.com/researchersnightsofia/

Очакваме Ви!

Инициативата се реализира в рамките на проектSEARCH: Science + Environment + Art = Resilience, финансиран от Европейската комисия по програма „Мария Склодовска-Кюри“ на програма “Хоризонт 2020“.

Subscribe to our newsletter

Запишете се за бюлетина ни