Нова европейска иновационна стратегия – възможности и предизвикателства

September 26, 2022 10:00 AM – 5:00 PM

Инициативата е на Изпълнителната агенция за насърчаване на МСП и на платформата „Български иновационен Форум“, с подкрепата на София Тех Парк, която обединява десетки иноватори, инвеститори, финансови институции, стърт-ъп проекти, представители на бизнеса, науката, политиката и гражданското общество

Приемането на Новата европейска иновационна програма (New European Innovation Agenda) е повратен момент за науката и иновациите в България и региона. Насочена е към свързване на местните екосистеми за иновации, създаване на нови работни места и подкрепа за стартиращи компании с оглед на реализация на пълния им потенциал.

то ще се проведе на26 септември 2022 г. от 10 ч. в зала „Джон Атанасов“ на София Тех Парк. В откриващия панел участие ще вземат комисарят за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежтаМария Габриел, ръководителят на отдел „Иновационна политика и достъп до финансиране“ към ЕКАндраш Инотай, директорът на Европейския институт по иновации и технологииМартин Керн, Кийт Секуейраот Европейския иновационен съвет, както иАнтоанета Кръстева,директор на Главна дирекция „Образование, младеж, спорт и култура“ към ЕК.

За да представят българската визия, на Форума са поканени министърът на иновациите и растежаАлександър Пулев,проф. Сашо Пенов, министър на образованието и науката,Бойко Таков, изпълнителен директор на ИАНМСП, както и представители на бизнеса, академичните среди, местната власт, неправителствени организации, инвестиционни фондове и асоциации.

В отделните панели участниците ще говорят за свързване на иновационни екосистеми; ангажиране на таланти; подобряване на съществуващите политики; регулаторни рамки и достъп до финансиране. Българският иновационен Форум и членовете на Управителния съвет на организацията Моника Станишева, президент на Борда на директорите на Dir.bg, Милена Стойчева, изп. директор на Junior Achievement България, Кристина Ескенази, председател на Биотехнологичен и здравен клъстер, и Марияна Хамънова, изп. директор на Cleantech България, ще представят различни възможности за българските предприемачи и стартиращи компании как най-пълноценно да се възползват от механизмите на „Новата европейска иновативна програма“.

Регистрацията за участие е на адрес:https://forms.gle/Fgcrr7yXzWeN8Qv49

Subscribe to our newsletter

Запишете се за бюлетина ни