ROBOTICS STRATEGY FORUM – RAISING THE NEXT GENERATION

September 19, 2022 9:00 AM – September 20, 2022 5:00 PM

През първата половина на 2022 г. имахме голяма активност на фронта на роботиката, автоматизацията и индустриалните иновации. Един от най-големите световни производители на роботизирани хирургични системи Intuitive Surgical отворя завод за медицинска техника у нас, „Шнайдер Електрик“ продължава да инвестира в умната си фабрика у нас, добавяйки нови 60 млн. евро инвестиция, българският разработчик на дронове „Дронамикс” получи разрешение за карго полети в ЕС и същевременно България стана домакин на първия по рода си институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии INSAIT. Паралелно с проектите на компаниите и научните институции, младите таланти в инкубатора ни по роботика развиха своите собствени идеи и създадоха прототипи на умни протези, агро роботи, дронове и други интересни проекти.

Къде е пресечната точка между индустриалните иновации, науката и младите таланти, както и кое доведе до горепосочените успехи, предстои да разгледаме на Robotics Strategy Forum 2022.

В рамките на два дни (19 и 20 септември) ще насочим вниманието към развитието на индустриалните иновации и високите технологии у нас, както и към пътя за изграждането на следващите млади български таланти.

Част от лекторите и изложителите ще бъдат представители на умната фабрика на „Шнайдер Електрик“, българската компания за производство на колаборативни роботи “Гига Аутомата“, един от най-големите производители на компоненти за автоматизация – „Фесто Производство“, водещият доставчик на индустриални роботи и робомашини с дългогодишна история у нас – “ФАНУК България”, родната компания за коботи – “Гига Аутомата”, бързо развиващата се компания за ИТ инфраструктура, управление на приложения и дигитална трансформация „Strypes“ .

По време на двудневното ще разгледаме кои са основните принципи за изграждане на успешни личности още от училищната скамейка и как индустрията взаимодейства с тях.

В рамките на Ден 1 ще дискутираме кои са тенденциите в индустрията, ще успешните примери и ще разгледаме мястото на държавата в насърчаването на индустрията и на младежите. Ще научим:
• Как автоматизацията подпомогна големи индустриални производства?
• Кои индустриални технологии се използват у нас?
• Кои млади българи успешно градят своята кариера във високите технологии – от космонавтиката до роботиката?
• Работи ли индустрията в симбиоза с науката?

В края на Ден 2 ще може разберете кои са победителите от сезон 1 на PARA Robotics Incubator.
Къде: Сграда Инкубатор, София Тех Парк
Кога: 19 и 20 септември (понеделник и вторник) 2022 година
От 9:00 до 17:00 часа

На място ще можете да видите най-новият кобот на FESTO и бионик решенията вдъхновени от природата на FESTO Bionics, иновативните решения на Schneider Electric, българските коботи на Giga Automata, възможностите на роботизираните решения от FANUC, как от Strypes Group подкрепят индустрията на микроелектрониката и други.

Спонсори на то: Festo, Schneider Electric, FANUC, Strypes Group, Giga Automata
В края на Ден 1 гостите ще имат възможност да посетят networking парти с DJ.

Запази безплатен билет на:https://rsf2022.para.expert/

Subscribe to our newsletter

Запишете се за бюлетина ни