Smart Scroll Academy

22 юли 2024 – 2 август 2024

София Тех Парк е партньор на академия за безопасно присъствие в интернет Smart Scroll Academy, първата по рода си академия в България, която цели да ограмоти, вдъхнови, предпази и провокира умовете на тийнейджъри.

От 22 юли до 2 август в зала “Smart Classroom” на научно-технологичния парк десетки деца на възраст от 13 до 17 години ще се срещнат с професионалисти в сферата на журналистиката, аудио визуалните изкуства, изкуствения интелект, спорта и медицината, които ще им разкажат как да бъдат разумни и предпазливи в интернет и социалните мрежи, и как да използват ползотворно възможностите на технологичния свят, за да учат и да се развиват.

Академията Smart Scroll Academy се организира от Out Loud Foundation и основната цел и задача на първото ѝ издание е чрез нетрадиционен подход да предизвика млади хора, тяхното мислене и интерес, като им даде насока как смислено да използват времето, което прекарват в дигиталното пространство.

Програмата на събитието ще включи задачи, предизвикателства и интерактивни упражнения, водени от утвърдени български експерти като Светослав Иванов, журналист и водещ на предаването “120 минути“, Ясен Кипров, програмист, AI инженер, и предприемач, Мартин Петров, специалист по дигитален маркетинг с над 15 годишен опит, Виктория Бехар, телевизионен продуцент, Вяра Деянова, журналист и медиен предприемач, Розалина Генева, психолог и други професионалисти.

Пред тийнейджърите ръководителят на лабораторията по киберсигурност на София Тех Парк Георги Шарков ще разкаже колко е важно критичното мислене, как то може да ни предпази срещу дезинформацията и как може сами да проверим фактите, които срещаме в интернет и социалните мрежи. В рамките на академията младежите ще имат възможността да се запознаят и с екипа на стартиращата компания, част от екосистемата на научно-технологичния парк Barin Sport, която ще им представи как технологиите могат да са в основата на един успешен бизнес.

Планирано е и специално посещение на центъра за наука и технологии на София Тех Парк TechnoMagicLand, където младежите ще имат възможността да се докоснат до науката чрез над 50 забавни и интересни експеримента в областта на физиката, математиката, информационните технологии и технологиите на бъдещето.

Лекциите и упражненията на Smart Scroll Academy ще бъдат посветени на критичното мислене, медийната грамотност, емоционалната интелигентност, лидерските качества и личностното развитие.

Записаните в събитието ще бъдат разпределени в две групи, които ще се проведат от 22 до 26 юли и 29 юли до 2 август.

Регистрация и повече информация за академията, програмата и лекторите: https://bit.ly/SmartScrollAcademy24

Тип на събитието:

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни