Заключителното събитие на Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 ще се проведе в София Тех Парк

25 май 2024

На 3 юни София Тех Парк ще бъде домакин на заключителното събитие на Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност” 2014-2020 и откриващото на Програма “Конкурентоспособност и иновации в предприятията” 2021-2027 г. (ПКИП).

Форумът ще се състои от 10.30 часа в иновационен форум “Джон Атанасов” на научно-технологичния парк и се организира от Главна дирекция “Европейски фондове за конкурентоспособност” (ГД ЕФК) в Министерството на иновациите и растежа. Основната тема е  „Ускоряване на растежа чрез иновации, технологии и инвестиции“.

В рамките на събитието зам.-председателят на Управителния съвет на София Тех Парк Натанаил Стефанов ще представи постигнатото до момента в развитието и утвърждаването на научно-технологичния парк като устойчива среда в подкрепа на предприемачеството, науката, иновациите и технологиите в България. Той ще участва и в панелна дискусия на тема “Иновациите – пътят към глобалната конкурентоспособност”.

На форума ще бъдат коментирани и въпроси, свързани с изграждане на конкурентоспособността, възможностите за европейско финансиране, използването на финансови инструменти, как Оперативна програма “Иновации и конкурентоспособност” е подпомогнала бизнес екосистемата в страната и други. Пред предприемачи, представители на бизнеса и други заинтересовани страни ще бъде отчетено постигнатото по ОПИК, както и перспективите, които предоставя новата ПКИП.

За участие в събитието е необходимо предварителна регистрация – https://lu.ma/y4w5wzrl

Оперативна Програма “Иновации и конкурентоспособност” (ОПИК) 2014-2020 г. е разработена с идея да подпомогне създаването на устойчиви и конкурентни предимства на българските предприятия и да ускори прехода към икономика, основана на иновации, производителност, висококвалифицирана работна сила, научни изследвания и технологично развитие.

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни