„Късо кино“ в София Тех Парк

23 февруари 2022 18:00 – 20:00

На 23 февруари 2022 г. от 18.00 часа в зала The Venue, сграда „Инкубатор“ на научно-технологичния парк стартира инициатива“Късо кино“ на София Тех Парк в партньорство с платформата за късометражно кино „Кинематограф“.

Основната тематична нишка през лентите идната сряда ще е „Човекът и технологиите“. Всяка от следващите прожекции ще обединява късометражни филми със сходна тематика, която общността от бизнеси в София Тех Парк предпочетоха в нарочна анкета.

Време е да вдигнем малко очи от класиките и да погледнем нагоре към мечтите на човечеството. От покоряване на звездите, през магията на технологиите, та до все по-размиващата се граница между човешкото и нечовешкото. Точно на тази граница ще се позиционираме, за да гледаме една изключителна късометражна селекция, която има силата да връща вярата в човечеството, но и поставя доста неудобни въпроси за нашето време. Забавна, дива, вдъхновяваща и епична, тази селекция няма да ви остави спокойни и безучастни.

Прожекцията ще започне с излъчването на кратката поема на българския аниматор Димитър Димитров, „Малоумното дете“, носител на световни награди, поставяща въпроса къде е мястото на човека в този свръхтехнологичен свят. Вторият български филм ще е „Аз, човекът“ на режисьора Красимира Дуковска. В него актьорът Китодар Тодоров ще влезе в ролята на млад мъж, който не разбира, че дамата, с която флиртува, всъщност е робот.

Ще минем през канадския „Сляпа точка“, в който човек увлечено разговаря по телефона докато го връхлита наближаващ апокалипсис.

Култовият „Крушов сайдер и цигари“, номиниран за Оскар през 2017 г., ще представи портрет на млад човек на име Техно, който е ускорил живота си до такава степен, че не е ясно дали ще успее все пак да стъпи на земята и отново да се огледа около себе си.

Останалите филми ще запазим в тайна, но най-доброто предстои!

След няколко успешни прожекции на територията на София Тех Парк през последните години, отново се обединихме с „Кинематограф“, за да покажем на киноманите българското, а и световното късо кино, което демонстрира въображение, провокация и смислени послания.

Къде: сграда Инкубатор, зала The Venue

Онлайн билети- https://plentix.co/…/festi…/chowekut-i-tehnologiite/878/

на място: 10 лв.

Тип на събитието:

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни