Music of Physics в София Тех Парк

12 май 2023 20:00 – 22:00

12.05 – Станете част от завладяващия свят на музиката и физиката на 12 май в откритите площи на първия научно-технологичен парк в България! Заповядайте в София Тех Парк за концерта “Music of Physics”, който ще съчетае красотата на музиката с физиката.
Това изключително обединява талантливи музиканти и физици, посветили се на изследването на елементарните частици, които създават нечувана досега музика. Чрез музиката ще изследваме модели, които лежат в основата на нашия свят, ще видим как звуковите вълни се разпространяват през пространството и времето, и ще разкрием тайните зад музиката, която слушаме.

Кога: 12 май от 20.00 часа
Къде: София Тех Парк
Вход: свободен

В концерта “Music of Physics” ще се включат физиците от ЦЕРН Артуро Фернандез Телез и Гийермо Техеда Муньос, които създават „космическо пиано“ – музикален инструмент, направен от компоненти за измерване на космическо лъчение. Учените ще ни представят как пианото улавя космическите лъчи и ги трансформира в ноти.

Участник в концерта ще бъде Кай Ландре, испански артист-киборг, който с помощта на устройство, което улавя космически лъчи и ги трансформира в различни тонове, ще ни представи Вселената чрез магичното взаимодействие между музиката и физиката.

Част от космическото пътешествие в София Тех Парк ще бъде и д-р Стивън Голдфарб, който работи в експеримента ATLAS на ЦЕРН. Той ще даде отговори за същността на космическите лъчи, ще ни разкаже за различните методи за наблюдение на Вселената и за информацията, която всеки от тях носи.

На сцената очаквайте и пианистката Каролина Колнова и камерен ансамбъл “Silhouettes“.

то се организира от IPPOG (International Particle Physics Outreach Group) и София Тех Парк с подкрепата на Ratio и Фондация “Красива Наука”.

Повече информация: https://www.facebook.com/events/810256643801167

Тип на събитието:

Запишете се за бюлетина ни

Запишете се за бюлетина ни